Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Αυτοί είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι Αγρινίου

Αυτοί είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι Αγρινίου

Εκπλήξεις περιλαμβάνει η ανακοίνωση του σχήματος των εννέα αντιδημαρχών του δήμου Αγρινίου. Απουσιάζουν «ηχηρά» ονόματα επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών που ήθελαν τον Γιώργο Παπαναστασίου να προβαίνει σε ανανέωση.

Ρόλο αντιδημάρχου αναλαμβάνουν οι Κώστας Καλαντζής, Βασίλης Φωτάκης, Δημήτρης Σκορδόπουλος, Κωνσταντίνος Τσιαμάκης, Μαρία Παπαγεωργίου, Σπύρος Φλώρος,  Χρήστος Ζαρκαβέλης,  Σωτήρης Κολοβός και Θύμιος Γρίβας.

Αναπληρωτής δημάρχου ο Κώστας Καλαντζής σε αναβαθμισμένο ρόλο.

Τρείς μόλις  εξ αυτών (Παπαγεωργίου, Καλαντζής και Γρίβας) ήταν αντιδήμαρχοι και κατά το τελευταίο διάστημα  της προηγούμενης αυτοδιοικητικής περιόδου και σε γενικές γραμμές διατηρούν τις ίδιες αρμοδιότητες.

Αίσθηση προκαλεί πρωτίστως η απουσία του Νίκου Γκρίζη που αν και αναπληρωτής δημάρχου στην προηγούμενη θητεία μένει εκτός, μια εξέλιξη που τις τελευταίες ημέρες ήταν αναμενόμενη. Αναμενόμενη-σύμφωνα με όσα είχαν διακινηθεί τις τελευατίες ημέρες- ήταν και η έξοδος των Γ.Μελιάδη και Α.Καλαμπαλίκη.

Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βασίλης Φωτάκης αναλαμβάνει το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών τις οποίες είχε ο Γιάννης Φαρμάκης που αντιστοίχως ανέλαβε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Φλώρος, Τσιαμάκης και Ζαρκαβέλης τυχγάνει και οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι στην ενότητα Αγρινίου.

Η θητεία προβλέπεται ετήσια.

Αμέσως μετά  τον ορισμό ακολούθησε η πρώτη σύσκεψη του Δημάρχου με τους νέους Αντιδημάρχους.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε σχετικά:«Η δεύτερη θητεία μας γεμίζει με διπλή ευθύνη αλλά και διπλή δύναμη. Ξεκινάμε με νέα ορμή και υψηλή αίσθηση καθήκοντος.Αποδείξαμε ότι διαθέτουμε τη γνώση και την εμπειρία για να ολοκληρώσουμε όσα με τόλμη σχεδιάσαμε για το Αγρίνιο. Πάντα επ’ αγαθώτης κοινωνίας και χωρίς καμία  υπαναχώρηση στους  υψηλούς στόχους μας.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου οι οποίοι, κατά την πρώτη περίοδο της διοίκησης μας, εργάστηκανμε συνέπεια για να κερδίσουμε το στοίχημα της αξιοπιστίας και της χρηστής διαχείρισης.
Εύχομαι  στους νέους Αντιδημάρχους δύναμη και πίστη για να συνεχίσουν απερίσπαστοι την προσπάθεια  για το κοινό μας όραμα.
Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος, ενωμένοι, αποφασισμένοι, αισιόδοξοι.
Καλή επιτυχία σε όλους».

Ειδικότερα, με  απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου  Γιώργου Παπαναστασίου ορίστηκαν οι νέοι Aντιδήμαρχοιως εξής:

  1. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Α) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών.
Β) Το σύνολο  των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας.

  1. ΦΩΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Α) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.
Β) Το σύνολο  των αρμοδιοτήτων των Τμημάτων Προγραμματισμού &  Ανάπτυξης καθώς και Αποτελεσματικότητας, Ποιότητας και Οργάνωσης της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής.

  1. ΣΚΟΡΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Α) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Αυτεπιστασίας και Συντηρήσεων Έργων και Εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
Β) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Συγκοινωνιών Κυκλοφορίας και Αδειών Μεταφορών  της  Διεύθυνσης   Τεχνικών Υπηρεσιών.
Γ) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Διαχείρισης και Συντήρησης  Οχημάτων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
Δ)Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Υδραυλικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

  1. ΤΣΙΑΜΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Α) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Β)  Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Συντήρησης Πρασίνου της Διεύθυνσης    Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

  1. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

Το σύνολο των αρμοδιοτήτων σε θέματα Πολιτισμού της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

  1. ΦΛΩΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης.

  1. ΖΑΡΚΑΒΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Α) Τις αρμοδιότητες σε θέματα Αθλητισμού της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Β)  Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης,  της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού  καθώς και τα θέματα Νέας Γενιάς.

Γ) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Βιβλιοθηκών και Αρχείων της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

  1. ΓΡΙΒΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

Α) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
Β) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Κοιμητηρίων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

  1. ΚΟΛΟΒΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Α)  Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης ΚΕΠ.
Β) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Αν ο Αντιδήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τις αρμοδιότητές του ασκεί ο ίδιος ο Δήμαρχος.

Για λόγους ενιαίας άσκησης της Δημοτικής Πολιτικής οι Αντιδήμαρχοι για όλα τα θέματα της αρμοδιότητάς τους θα συνεργάζονται με το Δήμαρχο,  που έχει τη γενική εποπτεία των δραστηριοτήτων της Δημοτικής αρχής.

Οι Αντιδήμαρχοι έχουν τη διοικητική ευθύνη των υπηρεσιών της αρμοδιότητάς τους.

Σε περίπτωση απουσίας του Δημάρχου η αναπλήρωσή του θα γίνεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 89 του ν.3463/2006, ως εξής:

Ορίζεται αναπληρωτής Δημάρχου ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Καλαντζής  και σε περίπτωση απουσίας του η αναπλήρωση θα γίνεται με την αναγραφόμενη σειρά στην παρούσα απόφαση.

 Υπεύθυνη για την τέλεση πολιτικών γάμων ορίζεταιη Αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγεωργίου και σε περίπτωση απουσίας, η αναπλήρωση θα γίνεται με την αναγραφόμενη σειρά στην παρούσα απόφαση.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.