Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2020

«Οι όψεις της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Μεσολογγίου» αναλύθηκαν σε ημερίδα του Δημόσιου ΙΕΚ

Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019, στο φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε πολιτιστική ημερίδα, με τίτλο «Όψεις της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Προβληματισμοί και Προοπτικές».

Την ημερίδα διοργάνωσε το Δημόσιο ΙΕΚ Μεσολογγίου, στο πλαίσιο δράσεων της ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων».

Η ανακοίνωση του Δ.ΙΕΚ Μεσολογγίου αναφέρει:

Η έναρξη της ημερίδας έγινε από το Διευθυντή του Δημόσιου ΙΕΚ Μεσολογγίου, Δρ Ιωάννη Γ. Χατζή, ο οποίος ανέφερε ότι στους στόχους της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση όλων για την προστασία, ανάδειξη και προβολή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας.

Η ενίσχυση αυτού του τοπικού πολιτισμικού κεφαλαίου, μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για μια υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη.

Επίσης τόνισε, ότι το Δημόσιο ΙΕΚ Μεσολογγίου, οργάνωσε πέρυσι τη λειτουργία της ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων» ενώ φέτος τη λειτουργία της ειδικότητας «Τεχνικός Συντήρησης Έργων Τέχνης & Αρχαιοτήτων» με απώτερο σκοπό την κάλυψη μελλοντικών αναγκών στελέχωσης με πιστοποιημένους ικανούς επαγγελματίες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.