Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Οι πολίτες δεν ζητούν “ελεημοσύνη” από την Περιφέρεια

Οι πολίτες δεν ζητούν “ελεημοσύνη” από την Περιφέρεια

Οι πολίτες δεν ζητούν ”ελεημοσύνη” από την Περιφέρεια.
Ας βάλουμε τέλος οριστικά στο Παλαιοκομματισμό.
Το ”βύσμα ως νοοτροπία μας οδήγησε στη Πτώχευση.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας της 19ης Δεκεμβρίου, γίναμε θεατές μιας θλιβερής για την αυτοδιοίκηση διαδικασίας. Είδαμε, εκτός ημερησίας διάταξης και από αναρμόδιους, να προτείνεται η ένταξη έργων (εκσυγχρονισμού και κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων) περίπου 400.000 €, κατόπιν «επαφών» αιρετών με τον Περιφερειάρχη. Το εν λόγω γεγονός, καταγγέλθηκε από σχεδόν το σύνολο των δημοτικών συμβούλων (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης), πράγμα που καταδεικνύει τα υγιή πολιτικά αντανακλαστικά των αιρετών και αποτελεί τη θετική ανάγνωση των γεγονότων.
Είναι όμως αρνητικό και απαισιόδοξο για το μέλλον, ότι κάποιοι πολιτεύονται ακόμα και τώρα, αλλά επιθυμούν να πολιτευτούν και στο μέλλον, με όρους πολιτικών ρουσφετιών, στις πλάτες της κοινωνίας, εν όψει των επερχόμενων εκλογών.
Αποτελεί, όπως πολύ σωστά επισημάνθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους, όνειδος για την αυτοδιοίκηση, χωρίς κανέναν σχεδιασμό, 5 μήνες πριν από τις εκλογές, να προτείνονται έργα προς χρηματοδότηση, κατόπιν προσωπικών συνεννοήσεων.
Και το σημαντικό είναι ότι πρόκειται για έργα που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Με πολύ απλά λόγια, η ”πτωχευμένη” Κυβέρνηση Σύριζα & ΑΝΕΛ, με τα χρήματά της, κάνει πολιτικές χάρες στον –εκλεκτό της- Περιφερειάρχη Δ. Ελλάδας, και αυτός με τη σειρά του, κάνει χάρες σε δικούς του ανθρώπους, για να «πουλήσουν» έργο στην τοπική κοινωνία. Λες και ζούμε στη δεκαετία του ’50 και δεν καταλαβαίνουμε.
Οι παλιές νοοτροπίες στην πολιτική και την αυτοδιοίκηση μας έχουν φτάσει ως εδώ. Ο Παλαιοκομματισμός στο αποκορύφωμά του.

Η Ναυπακτία & κατ’ επέκταση η Δ. Ελλάδα, έχει ανάγκη από σύγχρονες πολιτικές και νοοτροπίες. Σχεδιασμός με διαφάνεια, προτεραιότητες και αξιολόγηση των έργων, πριν αυτά γίνουν. Οι πολίτες δεν ζητούν ελεημοσύνη, ζητούν προοπτική και σοβαρότητα από τους εκπροσώπους τους.
Θέλουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους.
Το «βύσμα» ως νοοτροπία μας πτώχευσε. Είναι η ώρα για δουλειά!!!

Άγγελος Αθ. Σταυρόουλος
Οικονομολόγος, MSc
Aντιπρόεδρος ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας

Παρέμβαση στην Εφημερίδα ”Εμπρός” 21/12/2018.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.