Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Οι πρωτιές Σταρακά και Φωτάκη

Οι πρωτιές Σταρακά και Φωτάκη

Είναι το σύνηθες οι αυτοδιοικητικές διεργασίες να χαρακτηρίζονται από μπόλικο και έντονο παρασκήνιο.  Πολύ περισσότερο όταν αυτές αφορούν μια ολόκληρη περιφέρεια.

Ο λόγος  για τις διαδικασίες στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδας που χθες εξέλεξε τα 21μέλη του διοικητικού της συμβουλίου αλλά και 11 εκπροσώπους στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Απερχόμενος πρόεδρος ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ο οποίος δεν διεκδίκησε την επανεκλογή του. Τη σκυτάλη του να ηγηθεί του ψηφοδελτίου που εκφράζει τον πολιτικό χώρο έλαβε ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας. Εξαρχής λεγόταν πως έχει δύσκολο έργο… Στην κάλπη αυτό επιβεβαιώθηκε. Οι δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ εμφανίστηκαν (σχεδόν) μπετόν αρμέ στην αναμέτρηση, υπό τον δήμαρχο Καλαβρύτων Θ.Παπαδόπουλο.

Δεν ήταν λίγοι άλλωστε οι αυτοδιοικητικοί που το περασμένο διάστημα εκτιμούσαν πως ο Γ.Παπαναστασίου είχε «διαβάσει» το έργο και εγκαίρως στόχευσε στην ΚΕΔΕ.

Ενδιαφέρουσα ωστόσο ήταν και η αναμέτρηση για την εκλογή των 11 εκπροσώπων της ΠΕΔ στη συνέλευση της ΚΕΔΕ. Οι 19 δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας συμμετέχουν αυτοδίκαια οπότε στη διαδικασία συμμετείχαν μόνο δημοτικοί σύμβουλοι. Πέντε εξέλεξε ο συνδυασμός Παπαδόπουλου, τέσσερις ο συνδυασμός Κωνσταντάρα και δύο ο συνδυασμός Πελετίδη.

Οι επικεφαλής συνδυασμών στον δήμο Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά και Σταύρος Καμμένος βρέθηκαν στο ίδιο μετερίζι, με Παπαδόπουλο, και δικαιώθηκαν καθώς εξελέγησαν. Ειδικά η επίδοση της Σταρακά προκάλεσε πολλές συζητήσεις καθώς επιβεβαιώθηκε η δημοφιλία της στους αυτοδιοικητικούς κύκλους.  Έλαβε 45 ψήφους από τους 54 που ψήφισαν το συνδυασμό και πρώτευσε. Ο Σταύρος Καμμένος έλαβε 22.

Από το συνδυασμό του Κωνσταντάρα-για αντιπροσώπους στην ΚΕΔΕ- πρώτευσε με 28 ψήφους ο αντιδήμαρχος Αγρινίου και αναπληρωτής γραμματέας αυτοδιοίκησης της ΝΔ Βασίλης Φωτάκης που επιβεβαίωσε πως διαθέτει περιφερειακά ερείσματα. Ικανοποιημένος είναι και ο πρώην αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης που έλαβε 21 και εξελέγη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.