Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Οι υπογραφές μειώνονται…

Οι υπογραφές μειώνονται…

Για κορύφωση παρασκηνιακών διεργασιών κάνουν λόγο οι πληροφορίες ενόψει της αυριανής συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου του θέματος της «εκλογής Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών».

Πρόκειται δηλαδή για τη συνεδρίαση που αποφασίστηκε να διεξαχθεί μετά το ψήφισμα που υπέγραψαν πρόεδροι κοινοτήτων του Αγρινίου ενάντια στο νέο εκλογικό νόμο της Αυτοδιοίκησης

Το Ψήφισμα-αντίστοιχο διακινείται σε πανελλήνια κλίμακα από προέδρους κοινοτήτων- αρχικά έφερε υπογραφές 59 προέδρων αλλά σταδιακά ο αριθμός μειώνεται.

Για αυτές τις διεργασίες κάνουν λοιπόν λόγο οι πληροφορίες που θέλουν προέδρους χωριών να δέχονται…νουθεσίες ώστε να αποσύρουν τις υπογραφές τους και κάποιοι όντως να το κάνουν. Είναι προφανές πως αν οι πληροφορίες ισχύουν το ζήτημα εγείρει ερωτηματικά προς όλες τις κατευθύνσεις και σίγουρα πρόκειται για μια απαξιωτική διαδικασία.

Θυμίζουμε πως   υπήρξε αντιπαράθεση  και στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  για το Ψήφισμα που εστάλη στον πρόεδρο αλλά δεν κοινοποιήθηκε από τον ίδιο στις παρατάξεις και τους συμβούλους.

Αναφορές του δημάρχου μάλιστα προκάλεσαν αντιδράσεις  με την Χριστίνα  Σταρακά να τον εγκαλεί για προσβλητικά, υποτιμητικά και απαξιωτικά λόγια του  για τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων.

«Ο κ. Δήμαρχος ούτε λίγο ούτε πολύ αμφισβήτησε το γνήσιο της υπογραφής προέδρων στην επιστολή , τους κατηγόρησε ότι άργησαν να συντάξουν την επιστολή και ότι ορισμένοι δεν κατάλαβαν το περιεχόμενο της», σημείωσε η κυρία Σταρακά.

Το Ψήφισμα

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.