Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2020

“Οικολογική Δυτική Ελλάδα”: κακόγουστο αστείο η επανεκκίνηση της ιστορίας της εκτροπής του Αχελώου

“Μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορούμε να δούμε την επανεκκίνηση της ιστορίας της εκτροπής του Αχελώου από την κυβέρνηση” υποστηρίζει η Οικολογική Δυτική Ελλάδα, σημειώνοντας πως το “θέμα έχει «κλείσει» ως περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά απαράδεκτο”. Η ανακοίνωση:

ΕΚΤΡΟΠΗ ΑΧΕΛΩΟΥ: Το «τέρας» ξαναχτυπά!

Μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορούμε να δούμε την επανεκκίνηση της ιστορίας της εκτροπής του Αχελώου από την κυβέρνηση. Το θέμα έχει «κλείσει» ως περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά απαράδεκτο τόσο με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας όσο και με την απόλυτη αδυναμία χρηματοδότησής του, αφού δεν είναι «επιλέξιμο» υπό κανένα χρηματοδοτικό μέσο (και φυσικά παραβιάζει εντελώς την Κοινοτική Νομοθεσία – ειδικά την Οδηγία-Πλαίσιο για τα νερά 2000/60).

Δεν αποτελεί νέο το ότι η κυβέρνηση στερείται κάθε περιβαλλοντικής λογικής και ηθικής και επενδύει στην ρητορική της καταλήστευσης των φυσικών πόρων. Μεγάλες, ωστόσο, είναι και οι ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία άφησε ανοιχτή την «κερκόπορτα» της εκτροπής αδειοδοτώντας το υδροηλεκτρικό  έργο της Μεσοχώρας.

Αν και πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση απλά παίζει ένα παιχνίδι εντυπώσεων, μας ανησυχεί ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα κοινό που πιστεύει στην εξάντληση των φυσικών πόρων και στην ολοκληρωτική μετατροπή του πλανήτη σε εργοτάξιο.

Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας και της βιωσιμότητας. Υπενθυμίζουμε ότι ο οικολογικός χώρος είναι εναντία στην εκτροπή του Αχελώου όχι μόνο στη Δυτική Ελλάδα αλλά και στην Θεσσαλία, της οποίας η βιωσιμότητα προϋποθέτει αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου και όχι την καταλήστευση καιάλλων φυσικών πόρων.

Κώστας Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτ. Ελλάδας

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Δημήτρης κοντονικας

  Δεν τα ξέρετε καλά
  Θα σας τα πει ο Άκης με τις πίτσες

 2. Ανώνυμος

  Γιατί οι πολίτες αγνοούν ,με τη ψήφο τους, της προθέσεις του κάθε δημοκρατικού Κόμματος ; γιατί επαναλαμβάνουν με τη ψήφο τους το ίδιο αποτέλεσμα ; γιατί επιλέγουν δημοκρατικά αντεθνικά ανθελληνικά κόμματα επανειλημμένως ; γιατί δεν ερευνούν της προθέσεις των δημοκρατικών κομμάτων τη συμφέροντα εκπροσωπούν ; και γιατι δεν ερευνά ποια πολιτική κυβέρνηση θα εκπρόσωποί των ίδιο το λαό τη χώρα περιβάλλον κτλ,..απλα το λαθος πληρώνετε….

 3. Vasilis

  Γελοιοι αχρηστοι κ επικινδυνοι για τη βιοπικοιλοτητα του αχελωου μπορουν να χαρακτηριστους ολοι αυτοι που κατα καιρος αδιαφορους για τον αχελωο.
  Τωρα “τους πηρε ο πονος” οπως θα ελεγε κ η γιαγια μου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.