Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Οικολογική συνείδηση και συμπεριφορά

Οικολογική συνείδηση και συμπεριφορά

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι κάτι για το οποίο μας μιλούν από όταν πηγαίναμε στο σχολείο. Τι κάνουμε όμως σαν ενήλικες για τον πλανήτη μας; Ποιο είναι το οικολογικό μας αποτύπωμα;

Το περιβάλλον και η προστασία του έχει αναχθεί τις τελευταίες δεκαετίες σε μείζον θέμα που απασχολεί όλους μας, αφού αφορά το μέλλον της χώρας και του πλανήτη μας. Όλοι πρέπει να δείχνουμε το απαραίτητο ενδιαφέρον και να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε η καθημερινότητά μας να γίνεται πιο οικολογική και φιλική προς το περιβάλλον. Το φυσικό περιβάλλον είναι πολύ σημαντικό για τη ζωή και η ρύπανσή του επηρεάζει άμεσα τα ζώα και φυσικά τον άνθρωπο. Ας μην ξεχνάμε ότι όλα είναι συνδεδεμένα και ότι συμβαίνει δίπλα μας αναπόφευκτα θα επηρεάσει κι εμάς μια μέρα.

Μια καλή αρχή είναι η ανακύκλωση.

Στόχος μας πρέπει να είναι να ανακυκλώνουμε όλα τα υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν αφού φυσικά τα επαναχρησιμοποιήσουμε όσες φορές γίνεται. Αυτό περιλαμβάνει το αλουμίνιο, το χαρτί, το γυαλί, το πλαστικό, τις μπαταρίες και τις ηλεκτρονικές συσκευές. Θα μπορούσαμε επίσης να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε πλαστικές σακούλες μιας χρήσης οι οποίες καταλήγουν να ρυπαίνουν τις θάλασσες και τους ωκεανούς. Εναλλακτικά μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με δυχτάκια ή καροτσάκια για το σουπερμαρκετ που είναι και περισσότερο βολικά.

Κάτι εξίσου σημαντικό του οποίου η χρήση πρέπει να περιοριστεί είναι τα έντυπα διαφημιστικά φυλλάδια. Μόνο αν αναλογιστούμε πόσα δέντρα κόβονται προκειμένου να τυπωθούν τα φυλλάδια αυτά θα είναι αρκετό για να μην τα αναζητήσουμε ποτέ ξανά. Εάν θέλουμε να ενημερωνόμαστε για τις τρέχουσες προσφορές των καταστημάτων υπάρχει κι άλλος τρόπος και μάλιστα πιο εύκολος! Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα online φυλλάδια στο Kimbino. Το Kimbino ενδιαφέρεται για το περιβάλλον και συγκεντρώνει στην πλατφόρμα του όλα τα φυλλάδια με τις  τιμές προσφορών όλων των καταστημάτων. Μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτό πολύ εύκολα όπου κι αν βρισκόμαστε από τον υπολογιστή ή το κινητό μας. Έτσι είναι σαν να κουβαλάμε όλα τα φυλλάδια προσφορών στην τσέπη μας.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να κάνουμε μερικούς υπολογισμούς.

Τα δάση λέγονται και πνεύμονες της γης αλλά γιατί;

Γνωρίζουμε ότι από ένα ανεπτυγμένο δέντρο βγαίνουν περίπου 80 χιλιάδες φύλλα χαρτιού A4. Από το ίδιο δέντρο απελευθερώνονται περίπου 7000 λίτρα οξυγόνου την ημέρα. Το οξυγόνο αυτό μπορεί να καλύψει 50 άτομα για μια ημέρα. Αν τώρα αποφασίσουμε να ανακυκλώσουμε το χαρτί, 1 τόνος ανακυκλωμένου χαρτιού εξοικονομεί 17 ανεπτυγμένα δέντρα σαν και το προηγούμενο! Το χαρτί αυτό μπορεί να ανακυκλωθεί έως και 7 φορές κάτι που ισοδυναμεί σε 119 δέντρα, δηλαδή ένα μικρό δάσος, που δίνει οξυγόνο σε 5950 άτομα, δηλαδή σε μια μικρή πόλη!

Αυτή είναι λοιπόν η πραγματικότητα για την ανακύκλωση και η οικονομία σε δέντρα και οξυγόνο με αριθμούς! Η ανακύκλωση και η μείωση της χρήσης χαρτιού είναι η μόνη λύση για την προστασία του πλανήτη μας και τα online φυλλάδια του Kimbino μας βοηθούν σε αυτή την προσπάθεια!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.