Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

«Όλα δείχνουν Οκτώβριο» για τον διάδοχο του μακαριστού Κοσμά

«Όλα δείχνουν Οκτώβριο» για τον διάδοχο του μακαριστού Κοσμά

Ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη είναι η συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο Μεσολόγγι ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος  πρωτίστως με την ιδιότητα του τοποτηρητή της χηρεύουσας Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ο κ. Ιερόθεος που χαρακτήρισε δύσκολο αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της αλλαγής ορίων των μητροπόλεων της Αιτωλοακαρνανίας ερωτήθηκε και για τη διαδικασία εκλογής νέου Μητροπολίτη, του διαδόχου δηλαδή του μακαριστού Κοσμά.

Από τα λεγόμενα του προκύπτει ως πιθανότερη χρονική περίοδος εκλογής νέου Μητροπολίτη ο προσεχής Οκτώβριος που θα συγκληθεί η Ιεραρχία. Αυτό θα συμβεί καθώς λόγω πανδημίας δεν αναμένεται να συγκληθεί η Ιεραρχία τον Φεβρουάριο.

Απάντησε τα εξής ο κ. Ιερόθεος: «Η τακτική Ιερά Σύνοδος συνέρχεται κάθε Οκτώβριο. Επί Χριστοδούλου υπήρχαν σε τακτά διαστήματα συγκλήσεις εκτάκτων ιερών Συνόδων. Επί Ιερωνύμου δεν γίνονται τόσο τακτικά. Ξέραμε από την τελευταία Τακτική του Οκτωβρίου ότι θα συγκληθεί έκτακτη τον Φεβρουάριο αλλά λόγω έξαρσης κορωνοϊού φαίνεται ότι δεν θα γίνει. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να συγκληθεί μετά το Πάσχα αλλά όλα δείχνουν ότι πάμε για Οκτώβριο. Αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο αν αποφασιστεί μέχρι τότε αλλαγή ορίων της Μητρόπολης με κάποιο τρόπο οπότε και πρέπει να αποφασίσει η Ιεραρχία».

«Να κριθεί στην ολότητα του το έργο Κοσμά»

O τοποτηρητής της χηρεύουσας Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος δεν παρέλειψε-στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου- να αναφερθεί στον μακαριστό μητροπολίτη Κοσμά και στην ποιμαντορική του περίοδο. Επισήμανε πως τον ψήφισε να εκλεγεί και χαρακτήρισε σημαντικό το έργο του που «πρέπει να κρίνεται στην ολότητά του και όχι με βάση κάποιες αποφάσεις» προσθέτοντας πως προσέφερε πολλά στην περιοχή.

Περισσότερα για τη συνέντευξη ΕΔΩ

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Παναγιωτης

    Συγγνώμη, θα αφήσουν ολόκληρη μητρόπολη ΑΙτωλίας και Ακαρνανίας επί ΕΝΑΝ ολόκληρο χρόνο με τοποτηρητή; Και το καταπίνουμε έτσι;; Εδώ κάτι δεν πάει καλά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.