Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Όλα είναι δυνατά μέχρι το Πάσχα με τόσα τρολ…

troll

Αν έχεις τον σωστό μηχανισμό προπαγάνδας και πολλούς ορκισμένους στο twitter μπορείς να στρέψεις την προσοχή στην «μάχη της Τρίτης», την αυριανή, με πολύ διαπλοκή και λίστες. Μπορείς να παρουσιάσεις ως επιτυχία το να έχεις παρατηρητές Τούρκους στη Χίο ή να έχεις Ολλανδό επιτηρητή των κλειστών(να σημειωθεί αυτό) δομών για τους «παράτυπους μετανάστες», των οποίων προ μηνών αρνιόσουν την ύπαρξη, καθώς «όλοι ήταν πρόσφυγες». (Αλήθεια υπάρχουν παράτυποι άνθρωποι; Όχι απλώς υπάρχουν αλλά εμφανίζονται και ως επιτυχία στον πρωθυπουργικό λογαριασμό, αμέσως μετά την λάθος ανάρτηση για «παρανόμους»). Μπορείς να ανέχεσαι χιλιάδες ξένους αστυνομικούς και χιλιάδες ξένους γραφειοκράτες να εξετάζουν την ανύπαρκτη πολιτική σου στο άσυλο, σε ποσοστό 50% Έλληνες-50% Ευρωπαίοι!

Στη χώρα που μέχρι και η επίσκεψη Ομπάμα στη Κούβα θεωρήθηκε επιτυχία των… «προοδευτικών» δυνάμεων είναι λογικό να περάσουν και με έναν πόνο όλα όσα πρέπει μέχρι το Πάσχα που πέφτει Πρωτομαγιά. Στη χώρα που μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να επιχαίρει γιατί της λένε καλά λόγια όσοι Ευρωπαίοι ήταν μέχρι χτες “ανάπηροι ναζί” και φονιάδες των λαών, πράγματι τα πάντα μπορούν να συμβούν. Στη χώρα που τα Διαβατά είναι Χίλτον αλλά η Ειδομένη είναι Νταχάου, όλα γίνονται.

Αρχίζω να πιστεύω αυτό που είπε ο Π. Καμμένος σήμερα ότι «μπορεί να κάνουμε Πρωτομαγιά χωρίς μνημόνιο». Είναι τέτοια η συμφωνία για το «προσφυγικό» που υπογράψαμε που πιστεύω ότι για χάρη της μπορεί ολόκληρο το σύμπαν, όχι μόνο η Ε.Ε., αλλά και η Αμερική και η Ρωσία και η Τουρκία μπορούν να μας δώσουν όσο «αβάντζο» θέλουμε. Στην πορεία άλλωστε μάθαμε ότι ούτε ο Μουζάλας τελικά μιλάει και τόσο καλά αγγλικά, οπότε μάλλον γενικότερα ήμασταν στα σκοτάδια.

Σήμερα συνεδριάζουν τα όργανα των τριών περιφερειακών ενοτήτων της Δ.Ελλάδας  για να προτείνουν χώρους για την φιλοξενία προσφύγων και στην περιοχή μας. Αργότερα θα μάθουμε τα χαμπέρια απλά συγκρατήστε ότι μέχρι στιγμής η περιοχή δεν συμπεριελήφθη στις πρώτες προτεραιότητες εγκατάστασης για να μην οδηγηθούν οι «ροές»(δηλαδή οι άνθρωποι) προς το λιμάνι της Πάτρας ή προς το Πλατυγιάλι σε τίποτε νυκτερινές καταδρομικές. Ήδη στα Γιάννενα η υποδομή δεν έχει ρεύμα και θέρμανση και ο κόσμος αρχίζει να… αναζητείται.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα έρθει και η σειρά της περιοχής κάτω από την Άρτα να βοηθήσει. Άλλωστε οι «ροές» δεν σταμάτησαν κι ό,τι έχει συμφωνηθεί για επαναπροώθηση- όσων δεν έχουν χαρτιά πρόσφυγα και είναι παράτυπα στη χώρα- θα ξεκινήσει στις 4 Απριλίου. Όπως και οι μετεγκαταστάσεις προσφύγων, αλλά για αριθμούς που ήδη έχουν «ανοίξει». Κάπου 18.000 σε άλλες χώρες και πάντως μακριά από τις 72.000 που συμφωνήθηκαν απευθείας από και προς Τουρκία αμοιβαία ή τις γεωμετρικά αυξανόμενες κάθε μέρα στην Ελλάδα…δυναμικές καταγραφές(σήμερα άνω των 50.000).

Από όλο το σκηνικό πρέπει να συγκρατήσετε όμως μερικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πως και τι συνέβη. Στην ιστοσελίδα, www. mignatiou.com του Μιχάλη Ιγνατίου (που δεν θεωρείται και φίλος των ευρωπαϊκών θεσμών),υπάρχει το άρθρο  ενός πολιτικού επιστήμονα που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του. Είναι τόσο ανατριχιαστικά αυτά που λέει για το τι υπογράψαμε ως χώρα που η ιστοσελίδα ένιωσε την ανάγκη να επισημάνει στο τέλος ότι δεν το έχει γράψει ο ιδρυτής το άρθρο! Διαβάστε και πανικοβληθείτε ελεύθερα…

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.