Τρίτη, Μάιος 21, 2019

Όλα του «προοδευτικού» γάμου δύσκολα στο δήμο Αγρινίου

Μάιος 2014. Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης διεκδικεί τη δημαρχία Αγρινίου ως υποψήφιος του συνδυασμού που στηρίζει ανοιχτά ο ΣΥΡΙΖΑ. Κινείται με ανελέητη κριτική προς τον τότε δήμαρχο Παύλο Μοσχολιού. Το κάλεσμα του δεύτερου για… προοδευτική συστράτευση στο β΄ γύρο πέφτει στο κενό.

Τέσσερα χρόνια μετά ο Δημήτρης Τραπεζιώτης είναι αυτός που απευθύνει κάλεσμα για συγκρότηση παράταξη προοδευτικής, ανεξάρτητης και χωρίς… κομματικές εξαρτήσεις. Αφήνει ανοιχτό ακόμη και το θέμα του επικεφαλής. «Η αγάπη άργησε τέσσερα χρόνια…», απαντά δηκτικά ο Μοσχολιός.

Το χάσμα λοιπόν των δύο ανδρών (επικεφαλής παρατάξεων σήμερα) μοιάζει-και είναι- αγεφύρωτο. Είναι ένας από τους λόγους που κάνουν όλα του «προοδευτικού γάμου» δύσκολα στην πορεία για τις δημοτικές εκλογές του Αγρινίου. Υπάρχουν όμως και πολλοί άλλοι λόγοι…

Σε πλήρη εξέλιξη λοιπόν βρίσκονται οι διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς στο Αγρίνιο προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο . Τα αγκάθια όμως που προκύπτουν είναι πολλά και στους δύο πόλους της τοπικής κεντροαριστεράς. Τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΚΙΝΑΛ. Οι τελικές αποφάσεις άλλωστε θα ληφθούν σε κεντρικό επίπεδο.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι Δημοτικές Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται αποφασισμένες να ανοίξουν το παιχνίδι για συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ και με άλλες πολιτικές δυνάμεις. Το ίδιο άλλωστε που επιδιώκουν με τον Κατσιφάρα σε επίπεδο Περιφέρειας. Την ώρα ωστόσο που ο Τραπεζιώτης και η «Ανατροπή Τώρα» φουλάρουν για την κάλπη κάποια στελέχη κάνουν άλλες σκέψεις… Συζητούν και για άλλη λύση, υπερβατική για να δημιουργηθεί ρεύμα νίκης.

Και στο τοπικό Κίνημα Αλλαγής ωστόσο τα διλλήματα είναι πολλά. Δεν βλέπουν με καλό μάτι το άνοιγμα ΣΥΡΙΖΑ ενώ για Τραπεζιώτη οι περισσότεροι κομματικοί παράγοντες είναι αρνητικοί. Δεν ανοίγουν πάντως επισήμως τα χαρτιά τους… Περιμένουν καταρχάς να το πράξει ο Μοσχολιός. Ο πρώην δήμαρχος φέρεται σε κεντρικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ να εξέφρασε την πρόθεση του να είναι εκ νέου υποψήφιος. Το ίδιο λέγεται πως είπε και σε τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βολιδοσκόπησαν τις προθέσεις του.

Στο Κίνημα Αλλαγής ωστόσο αναζητούνται εναλλακτικά σενάρια. Συζητούν και για νέο άφθαρτο πρόσωπο. Συζητούν όμως –σε ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ-και για τη Σταρακά. Η αντιπεριφερειάρχης προς το παρόν ακούει και κρατά κλειστά τα χαρτιά της.

Θέματα που ενδιαφέρουν

10 Σχόλια

 1. Γεωργία Τ

  Τι σημασία έχει το τι θέλουν οι δύο αυτοί κύριοι; Σημασία έχει ποιος τους εμπιστεύεται και ποιος τους θέλει.. Σίγουρα λίγοι και ίσως πιο λίγοι από αυτούς τους λίγους που θέλουν Παπαναστασιου..
  Το ΚΙΝΑΛ μετά από κάποιες κακές κινήσεις φαίνεται, αν οι φήμες είναι αληθινές, να προσπαθεί να κατεβάσει για υποψήφιο, πρώην δήμαρχο καποδιστριακου Δήμου, ο οποίος αποσύρθηκε από τα κοινά αήττητος , πεντακαθαρος και κύριος πριν κάποια χρόνια.. Πιθανότατα βλέποντας την βρωμιά που επικρατούσε παντού. Επειδή τον γνωρίζω προσωπικά και χάρηκα για την είδηση θα ήθελα να την επιβεβαιώσω από τον ίδιο, γιατί είναι ικανοί να χρησιμοποιούν το όνομα του ανθρώπου για την δημιουργία εντυπωσεων.

 2. ΒΑΣΊΛΗΣ ΕΡ

  Ε ΜΗΝ ΤΟ ΚΡΑΤΑΣ ΚΡΥΦΌ Κ. ΓΕΩΡΓΊΑ Τ ΌΝΟΜΑ, ΓΙΑΤΊ ΓΙΑ ΚΎΡΙΟ Κ ΚΑΘΑΡΌ ΆΝΘΡΩΠΟ ΨΆΧΝΟΥΜΕ ΧΡΌΝΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
  ΠΕΣ ΤΟΝ ΑΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΊΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΊΣ

 3. Ο Βορειάς που τ' αρνάκια παγώνει

  @Γεωργία Τ. Πρώην δήμαρχος από το ΚΙΝΑΛ, (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ δηλαδή) με τα χαρακτηριστικά του Γκάντι που περιγράφεις, που να έχει σχέση με την πόλη απλά δεν υπάρχει!Ο

 4. Γεωργία Τ

  Κύριε ανεμε…. θεωρείτε δηλαδή πως το να είσαι κύριος.. και το να μην τα «παίρνεις» σε κάνουν κάτι τόσο μεγάλο όσο ο Γκαντι; όχι βέβαια… Και αυτό γιατί πιθανότατα αυτοί που συναναστρεφεστε , (ίσως και αναγκαστικά) δεν είναι κύριοι και τα παίρνουν! Σας καταλαβαίνω και κατανοώ γιατί σας φαίνεται τόσο έξωπραγματικο, δεν σας ρίχνω φταίξιμο όμως, γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα και την ζω τόσα χρόνια στην περιοχή μας. Εγώ όμως, έχω την τύχη να γνωρίζω και ανθρώπους που δεν τα αρπαξαν… Άλλωστε το χρήμα δεν κρύβεται! Και για να μην αναφερόμαστε σε κάποιον που μπορεί να μην ξέρει και τίποτα, αργά ή γρήγορα θα το μάθουμε το όνομα, και είμαι σίγουρη πως αν τον έχετε γνωρίσει θα πιστεύετε τα ίδια με εμένα.. Αν πάλι δεν τον έχετε γνωρίσει κακό δεν νομίζω να ακούσετε. Τώρα αν πάλι είστε άνεμος που έρχεται από τα «δεξιά» μπορεί να έχετε ήδη ακούσει για ποιον μιλάω και να στρεσαριστηκατε, αφού ξέρετε πως πρόκειται για άτομο που αν και κεντροαριστερος είναι αποδεκτος από όλους τους χώρους.. Άλλωστε εκλεγοταν σε περιοχή πολύ δεξιόστροφη! Καλό μας βράδυ

 5. Κωστής

  Ο μπάρμπα Παύλος ήρθε η ώρα να ξεκουραστεί αρκετα τον φάγαμε στην μάπα… Ο τραπεζιωτης κατάλαβε που πάει ο σύριζα και τα γυρνάει αλλά δεν τσιμπαμε πλέον…Η Σταρακα δεν ανοίγει ακόμα τα χαρτιά της γιατί μάλλον ψάχνει για νέα συνολακια και τσάντες για το φθινόπωρο, να τελειώσει και η εκπομπή με τα μοντέλα στο σκάϊ και θα ασχοληθεί με τα πρόβληματα του τόπου κάνα δυο μήνες πριν τς εκλογές.. Ο Παπαναστασιου.σαν να μην πέρασε και αφού αυτοί που τον έβγαλαν δήμαρχο τον έκαναν πέρα το έχει λάβει το μήνυμα..ψαξτε για κανέναν άλλο…για αυτόν που λέτε στα σχόλια πείτε μας το όνομα να καταλάβουμε

 6. χαρτομάντιλο

  @Ζουρλομανδύα, μετά τις κόκα κόλες για τη χυλόπιτα θα είμαστε μια 12αδα από τα lidl μόνο για σένα.

 7. Ο Βορειάς που τ' αρνάκια παγώνει

  Κυρία Γεωργία Τ ένταξει τότε. Κρατήστε κρυφό το όνομά του. Προς θεού μη μαθευτεί από νωρίς, φθαρεί από την υπερεκθεση στη δημοσιότητα και δεν τον ψηφίσουμε!

 8. Σκαρίμπας

  Ξερολες όλοι μια ζωή, η μία ξέρει αυτό που κάνεις(;) άλλος δεν ξέρει κ οι άλλοι τους ξέρουν όλους τόσο καλά, που δεν παίζει να τους ξεφεύγει το ποιόν κανενός, τι να πεις; μόνο το εύλογο ερώτημα γιατί να ξαναφαμε στη μάπα τα ίδια κ τα ίδια διαπλεκόμενα πρόσωπα; το Αγρίνιο – Αγρίνιο ρε αυτοί το κατάντησαν ξανά ψηφίστε τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.