Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Όλες οι απορίες που πρέπει να λύσετε πριν αγοράσετε ένα κρασί

Όλες οι απορίες που πρέπει να λύσετε πριν αγοράσετε ένα κρασί

Η πράξη της αγοράς ενός καλού κρασιού μπορεί να κατατάσσεται υψηλά ανάμεσα στα δυσάρεστα καθήκοντα της ζωής, θα αστειευόταν κανείς.

Ο φόβος που δημιουργείται από την αδιαπέραστη λίστα κρασιών ενός εστιατορίου ή τις αμέτρητες επιλογές από κρασιά σε μια κάβα ποτών στην Αθήνα είναι εντελώς περιττή. Με την ελάχιστη προσπάθεια, μπορείτε να απλοποιήσετε ολόκληρη τη διαδικασία επιλογής ενός κρασιού ενώ αισθάνεστε καλύτερα γι ‘αυτό. Είναι απλώς θέμα εμπιστοσύνης.

Δείτε παρακάτω μερικές ερωτήσεις που καλό είναι να τις έχετε στο μυαλό σας όταν θα επιλέγετε ένα μπουκάλι κρασί.

1. Ποιές γεύσεις μου αρέσουν;

Αυτή είναι ίσως η πιο δύσκολη ερώτηση από όλες, και μπορεί να απαντηθεί μόνο με εμπειρία. Ακόμα και τότε, μπορεί να είναι δύσκολο να διατυπωθεί με λόγια.

Μια συμβουλή είναι να προσπαθήστε να είστε όσο το δυνατόν πιο γενικοί. «Λατρεύω τα πλούσια, φρουτώδη ερυθρά», επιτρέπει πολύ περισσότερο περιθώριο από ό, τι, «Λατρεύω τα κρασιά που έχουν γεύση σαν crème de cassis, με έναν πυρήνα από δαμάσκηνο και υπαινιγμούς shiso».

2. Τι γεύμα που θα συνοδεύσει το κρασί;

Όχι, το κρασί δεν χρειάζεται πάντα να πηγαίνει με το φαγητό. Αλλά είναι στην καλύτερη περίπτωση ως μέρος ενός γεύματος, είτε σε εστιατόριο, είτε στο σπίτι. Επομένως, μετράει να επιλέξετε μπουκάλια που θα ταιριάζουν με αυτό που σερβίρεται.

Είναι πολύ πιο απλό όταν επιλέγετε ένα κρασί για οικιακή κατανάλωση, όταν όλοι τρώνε γενικά το ίδιο γεύμα. Το μαγείρεμα τείνει να έχει λιγότερο αποχρώσεις και οι γενικευμένοι συνδυασμοί τείνουν να λειτουργούν καλά.

3. Η περίσταση;

Η κατανόηση του σκοπού της αγοράς ενός του μπουκαλιού και της σημασίας του για εσάς είναι ζωτικής σημασίας. Ξεκινήστε με μια βασική ερώτηση: Αγοράζετε ένα κρασί για να συνοδεύσετε ένα γεύμα; Για να πιείτε παρέα με φίλους; Ως επιχειρηματικά δώρα;

Αυτό μπορεί να μην φαίνεται διαισθητικό, γιατί μας έχει διδαχθεί να σκεφτόμαστε ορθολογικά το κρασί και να το περιγράφουμε με όρους ανιχνεύσιμων αρωμάτων και γεύσεων. Ωστόσο, είναι πιο αποτελεσματικό να εξετάζετε τα συναισθήματα που δημιουργεί ένα γεγονός και να βρείτε ένα κρασί που να ταιριάζει.

4. Τι ποσό θέλω να ξοδέψω

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι δεν υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ της τιμής ενός μπουκαλιού και της ποιότητας ενός κρασιού. Η δαπάνη περισσότερων μπορεί να αγοράσει επωνυμία και σπανιότητα, αλλά αυτό μπορεί να μην μεταφράζεται σε ποιότητα. Ωστόσο, είναι εξίσου λάθος να πιστεύουμε ότι τα ακριβά μπουκάλια δεν αξίζουν ποτέ. Είναι και πάλι ζήτημα σύζευξης μπουκαλιού σε περίσταση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.