Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Πρώτος κύκλος δημιουργικής γραφής στην Παπαστράτειο Βιβλιοθήκη

Πρώτος κύκλος δημιουργικής γραφής στην Παπαστράτειο Βιβλιοθήκη

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των σεμιναρίων για τη δημιουργική γραφή στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκηkoi-papastrateios-vivliothiki-1
Ολοκληρώθηκε ο Πρώτος κύκλος των βιωματικών, επιμορφωτικών σεμιναρίων – εργαστηρίων δημιουργικής γραφής, στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου όπως γνωστοποίησε η Διευθύντριά της κ. Δήμητρα Λουκοπούλου. H ανακοίνωση:

Πραγματοποιήθηκε στην Παπαστράτειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αγρινίου ο Πρώτος κύκλος των βιωματικών επιμορφωτικών σεμιναρίων-εργαστηρίων Φεβρουαρίου 2017 με θέμα: «Δημιουργική Γραφή». Συμμετείχαν εκατό περίπου εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν σε σχολεία κυρίως του Δήμου Αγρινίου.

Η εμπειρία της δημιουργικής γραφής αποδεικνύει ότι «βελτιώνει κατά πολύ τη γλωσσική, διανοητική και συναισθηματική εξέλιξη του μαθητή» αυξάνει την αυτοπεποίθησή του και κινεί το ενδιαφέρον του για την ελεύθερη έκφραση.

Στόχος των βιωματικών εργαστηριών ήταν αφενός η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με διάφορες τεχνικές και αφετέρου να γίνει κατανοητό ότι η Δημιουργική γραφή, ως ατομική και ομαδική δραστηριότητα, χρειάζεται ένα δημιουργικό πλαίσιο, ένα δάσκαλο υποκινητή και εμψυχωτή που θα ενθαρρύνει και θα κινητοποιεί τη σχολική τάξη να εκφραστεί.

koi-papastrateios-vivliothiki-2

Τα εργαστήρια διοργάνωσαν, σε συνεργασία με την Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου, οι σχολικοί σύμβουλοι φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας Δρ. Απόστολος Βετσόπουλος και η Δρ. Χρυσούλα Σπυρέλη. Συμμετείχε ως διδάσκουσα και η προσκεκλημένη από τους διοργανωτές Σχολική Σύμβουλος Δρ. Ιωάννα Αρβανίτη, Επιστημονική Συνεργάτης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας».

koi-papastrateios-vivliothiki-3

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.