Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Ολοκληρώθηκε η σούπερ φορολοταρία

cards1-768x512– Πραγματοποιήθηκαν και οι δέκα κληρώσεις για την μεγάλη, χριστουγεννιάτικη λοταρία αποδείξεων! – Αφορούν στις αγορές με κάρτα, που έγιναν όλο το 2017, εκτός του Οκτωβρίου (η κλήρωση για τον οποίο έχει γίνει ήδη) και του Δεκεμβρίου (για τον οποίο η κλήρωση θα γίνει το 2018) – Στις 29 Δεκεμβρίου οι τυχεροί θα δουν 1.000 ευρώ πιστωμένα στον λογαριασμό τους! – Με προσωποποιημένο μήνυμα στο Taxisnet θα δείτε αν είστε μεταξύ των 10.000 τυχερών που κερδίζουν! – Ακατάσχετο και αφορολόγητο το ποσό από τη λοταρία για τις αποδείξεις – Πώς υπολογίζονται οι λαχνοί

Η σούπερ χριστουγεννιάτικη λοταρία κλήρωσε και… πλήρωσε! Έγιναν και οι δέκα συνολικά κληρώσεις που θα… φτιάξουν τις γιορτές σε 10.000 τυχερούς! Δηλαδή εκείνους που πραγματοποίησαν αγορές με κάρτα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2017, αλλά και όσους έκαναν αγορές τον μήνα Νοέμβριο. Από σήμερα στο Taxisnet θα δουν το μήνυμα που τους ανακοινώνει τα… ευχάριστα!

Συνολικά έγιναν δέκα κληρώσεις, για τους δέκα μήνες του χρόνου οι οποίοι δεν είχαν μπει στην πρώτη κλήρωση για την λοταρία, που έγινε στις 30 Νοεμβρίου. Για την ακρίβεια για όλους τους μήνες εκτός του Οκτωβρίου και του Δεκεμβρίου. Η κλήρωση για τον Οκτώβριο έγινε όπως προαναφέραμε πριν λίγες εβδομάδες, ενώ όσοι έκαναν αγορές τον Δεκέμβριο, θα μπουν στην κλήρωση από… του χρόνου. Δηλαδή τον Γενάρη του 2018.

Από κάθε κλήρωση προέκυψαν 1.000 τυχεροί-ές, οι οποίοι κέρδισαν από 1.000 ευρώ έκαστος-η.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό πως περίπου στις 14:00 με 14:15 το μεσημέρι θα αναρτώνταν στο Taxisnet οι πρώτοι 1.000 τυχεροί της πρώτης κλήρωσης. Στο σύστημα δεν είχε εμφανιστεί για ώρα κάποιο αποτέλεσμα, κάτι που τελικά έγινε με καθυστέρηση.

Πρώτα έγινε η κλήρωση για τους μήνες Ιούλιος έως και Σεπτέμβριος. Στην συνέχεια προστέθηκαν στην κληρωτίδα και οι Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος. Λίγη ώρα μετά μπήκαν στην κληρωτίδα και οι υπόλοιπο μήνες και κάπως έτσι ολοκληρώθηκαν όλες οι κληρώσεις για την λοταρία αποδείξεων.

Μπορείτε να μπείτε στη σελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr) και να πατήσετε την ένδειξη Συναλλαγές και λαχνοί (http://www.aade.gr/menoy/meniaies-synallages-kai-lachnoi).

Μετά, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet θα μπορείτε να δείτε αν είστε ένας από τους υπόλοιπους τυχερούς.

Η κλήρωση για την λοταρία

Σημειώνεται ότι δεν θα μπορούσε ένας φορολογούμενος να έχει δυο τυχερούς λαχνούς σε μια κλήρωση. Θα μπορούσε όμως να έχει έναν τυχερό λαχνό σε κάθε μια από τις κληρώσεις (αφορούν στο διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο, πλην του Οκτωβρίου). Και άρα, ένας άνθρωπος θα μπορούσε να κερδίσει έως και 10.000 ευρώ!

Τα χρήματα από τη λοταρία θα μπουν στους λογαριασμούς των τυχερών στις 29 Δεκεμβρίου. Το ποσό των 1.000 ευρώ είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο.

Στο τέλος Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη δημόσια κλήρωση που θα αφορά τις δαπάνες των φορολογούμενων το μήνα Δεκέμβριο.

Πως έγινε η λοταρία

Πρόκειται στην πραγματικότητα για δέκα διαφορετικές κληρώσεις – μία για κάθε έναν μήνα – οι οποίες διεξήχθησαν σε ειδική αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Με βάση τον σχεδιασμό οι κληρώσεις είχε προγραμματισθεί να ξεκινήσουν από το πρωί.

Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των συναλλαγών του μήνα στον οποίο αφορά η κλήρωση, ως εξής:

– Για συνολικό άθροισμα συναλλαγών έως 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.
– Για τα επόμενα 400 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.
– Για τα επόμενα 500 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.
– Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

newsit.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.