Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Oμαλά η εκλογική διαδικασία στην Αιτωλοακαρνανία

Oμαλά η εκλογική διαδικασία στην Αιτωλοακαρνανία

Σε αρκετά τμήματα καταγράφονται απουσίες μελών των εφορευτικών επιτροπών.

Oμαλά συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στην Αιτωλοακαρνανία με τους πολίτες να προσέρχονται από τις πρωινές ώρες στις κάλπες.
Μικροπροβλήματα που υπήρξαν αντιμετωπίστηκαν όπως σε εκλογικό τμήμα του δήμου Αμφιλοχίας που έλειπε μία κάλπη η οποία τοποθετήθηκε στις 8 το πρωί με αποτέλεσμα η διαδικασία να ξεκινήσει με καθυστέρηση. Σε αρκετά τμήματα εξάλλου καταγράφονται απουσίες μελών των εφορευτικών επιτροπών ενώ σε ένα καθυστέρησε η άφιξη του δικαστικού αντιπροσώπου.
Το εκλογικό σώμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ανέρχεται σε 238.016 εκλογείς εκ των οποίων 2.696 είναι οι νέοι ψηφοφόροι. Για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές έχουν δικαίωμα ψήφου όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος της εκλογής, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2002 και μετά.

 

Φωτό από εκλογικό τμήμα που λειτουργεί στο 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου

Οι εκλογείς μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν μέσω του συνδέσμου «Μάθε πού Ψηφίζεις», που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr. Εναλλακτικά μπορούν να καλέσουν στον αριθμό 213 136 1500, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Όσοι δεν βρουν το όνομά τους, μπορούν να απευθυνθούν, μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας, στα δημοτολόγια του δήμου, όπου είναι εγγεγραμμένοι.

Αναφορικά με τα έγγραφα που πρέπει να έχουν οι εκλογείς να σημειωθεί πως αρκεί η αστυνομική σας ταυτότητα ή το διαβατήριο για τον απαραίτητο έλεγχο. Άλλα δημόσια έγγραφα μπορούν να γίνουν δεκτά υπό προϋποθέσεις.

Φωτό από εκλογικό τμήμα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

Στις Ευρωεκλογές ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ τεσσάρων 4 κατά ανώτατο όριο υποψηφίων του συνδυασμού που θα επιλέξει.

Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επίσης ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ τεσσάρων 4 κατά ανώτατο όριο υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας του συνδυασμού που θα επιλέξει.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Chris

    Την ομαλή που την είδατε?Σε κάθε τμήμα 2 άτομα αντιπρόσωποι και μεγάλες ουρές ταλαιπωρίας.εφυγε πολύς κόσμος στο τμήμα που πήγα.

  2. Κ.

    Μεγάλη ταλαιπωρία! Με είκοσι άτομα ουρά, μια ώρα αναμονή…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.