Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ομαλά ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στην Αιτωλοακαρνανία

Ομαλά ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στην Αιτωλοακαρνανία

Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες σε όλη τη χώρα για τις επαναληπτικές εκλογές σε 7 περιφέρειες και 229 δήμους.

Στα Εκλογικά Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας η διαδικασία ξεκίνησε και εξελίσσεται ομαλά ωστόσο και σήμερα εντοπίζονται απουσίες μελών των εφορευτικών επιτροπών. Σε ένα εκλογικό τμήμ  ξεκίνησε με καθυστέρηση η ψηφοφορία λόγω αργοπορίας του δικαστικού αντιπροσώπου.

Η σημερινή διαδικασία είναι πιο απλή και γρήγορη καθώς δεν υπάρχουν σταυροί προτίμησης και οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν μόνο συνδυασμούς. Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 μ.μ.

Και σήμερα δεν θα λειτουργούν τα διόδια σε όλους τους δρόμους για την εξυπηρέτηση των εκλογέων που θα μετακινηθούν.

Η «μάχη» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνεται μεταξύ του Νεκτάριου Φαρμάκη (έλαβε 36,96% την πρώτη Κυριακή των εκλογών) και του Απόστολου Κατσιφάρα (32,93%).

Τα “δίδυμα” της Αιτωλοακαρνανίας

Στον δήμο Αγρινίου, τη δημαρχία διεκδικούν ο Γιώργος Παπαναστασίου που την προηγούμενη Κυριακή έλαβε 42,43% και η Χριστίνα Σταρακά  που έλαβε 28,19%.Ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και το «ντέρμπι» στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου μεταξύ των υποψήφιων Δημάρχων Νίκου Καραπάνου (43,40%) και Κώστα Λύρου (42,31), που έκλεισαν τον α’ γύρο με μικρή διαφορά στα ποσοστά τους.

Στον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας «μονομαχούν» οι Γιώργος Αποστολάκης  (44,07) και Αθανάσιος Κασόλας  (34,04%), στον δήμο Αμφιλοχίας  ο νυν δήμαρχος Απόστολος Κοιμήσης (34,04%) με τον Γιώργο Κατσούλα (27,47), στον δήμο Ναυπακτίας οι Bασίλης Γκίζας (23, 48) και Παναγιώτης Λουκόπουλος (21,86) και τέλος στον δήμο Ξηρομέρου  ο Γ. Τριανταφυλλάκης που σημείωσε 46,99% έναντι 27,24% νυν δημάρχου του Ερ. Γαλούνη.

Ο γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών κ. Πουλάκης είπε ότι το υπουργείο επικοινώνησε με όλες τις περιφέρειες, όπου διαπιστώθηκε ότι όλα τα εκλογικά τμήματα είναι ανοιχτά και όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στις θέσεις τους, ενώ ένας δικαστικός αντιπρόσωπος που αρρώστησε το πρωί, αντικαταστάθηκε από τον αναπληρωτή του.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η συλλογή και μετάδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει μετά από τη λήξη της ψηφοφορίας, η διαδικασία θα είναι πολύ πιο εύκολη σε σχέση με την περασμένη Κυριακή διότι υπάρχου μόνο δύο συνδυασμοί και χωρίς σταυροδοσία και ως εκ τούτου εκτίμησε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει η ροή των αποτελεσμάτων αλλά και τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.