Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Η ομιλία Σαλμά στη συζήτηση για την πρόταση Δυσπιστίας (βίντεο)

salmasΟ Βουλευτής Aιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάριος Σαλμάς πήρε τον λόγο στη Βουλή κατά τη  συζήτηση για την πρόταση Δυσπιστίας  που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία και η οποία ολοκληρώθηκε χθες αργά τα μεσάνυχτα. Η πρόταση τελικά απορρίφθηκε με 153 ψήφους, ενώ υπέρ ψήφισαν 123.

Ο κ. Σαλμάς εξήγησε πως είχε έναν επιπρόσθετο λόγο να αναφέρει γιατί υπέγραψε την πρόταση δυσπιστίας καθώς ο ίδιος είχε ευχηθεί την επιτυχία της κυβέρνησης στην αρχή της τετραετίας και είχε τοποθετηθεί υπέρ την θεσμικής εξάντλησης των τετραετιών από όλες τις κυβερνήσεις.

Θύμισε ο κ. Σαλμάς πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός του δεσμευτεί ότι θα αγωνιστεί ώστε να μην επιτρέψει την αναγνώριση της γείτονος χώρας με ονομασία που θα περιλαμβάνει τον προσδιορισμό Μακεδονία και είχε δεσμευτεί ότι θα έριχνε την κυβέρνηση.

Με την πρόταση δυσπιστίας ο κ. Σαλμάς είπε πως ήθελε να δώσει στους ΑΝΕΛ την ευκαιρία να υλοποιήσουν την προεκλογική τους καταστατική δέσμευση.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του εξήγησε ότι γνωρίζει πολύ καλά από την πολυετή συμμετοχή του στην κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες μέλη της συμμαχίας πίεζαν να λυθεί το θέμα και ότι ενώ σήμερα η χώρα είναι μέλος του ΟΗΕ με την ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας εφεξής θα  είναι ως Βόρεια Μακεδονία.

Ρώτησε ποιό θα είναι το κέρδος για την Ελλάδα αφού η είσοδος της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ δεν λύνει τις διαφορές μεταξύ των δύο χωρών.

Να σημειωθεί ότι πριν τον κ. Σαλμά στο βήμα της Βουλής ήταν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Κατσίκης που έθεσε το ερώτημα «τι θέλετε να κάνουμε».

Δείτε  όλη την ομιλία του Μάριου Σαλμά :

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.