Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

Ομιλίες του αστροφυσικού Διονύση Σιμόπουλου στο Θέρμο και στο Μεσολόγγι

simopoulos-ther (3)

Ομιλίες του αστροφυσικού Διονύση Σιμόπουλου πραγματοποιήθηκαν στο Θέρμο και στο Μεσολόγγι στις 12 και 13 Μαΐου αντίστοιχα, στο πλαίσιο προσπαθειών της Αστρονομικής & Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος για την διάχυση της αστρονομίας στην Αιτωλοακαρνανία. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Οι προσπάθειες της Αστρονομικής & Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος (Α.Α.Ε.Δ.Ε.) για τη διάχυση της αστρονομίας στον νομό μας υλοποιήθηκαν στις 12&13 Μαΐου με την επίσκεψη του επίτιμου διευθυντή του Ευγενιδίου Πλανηταρίου κ. Διονύσιου Σιμόπουλου στο Θέρμο και στο Μεσολόγγι αντίστοιχα.
Την πρώτη μέρα στο Θέρμο, μετά την προλόγηση του κ. Νίκου Κωστακόπουλου από τον Δήμο Θέρμου, ο κ. Σιμόπουλος παρουσίασε τους μηχανισμούς κατά τους οποίους τα βαρύτερα ατομικά στοιχεία, πέραν του υδρογόνου, παράγονται στα κέντρα των αστέρων καθώς και γιατί είμαστε όλοι αστρόσκονη! Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη με εύστοχες και ποιοτικές ερωτήσεις.
Ο κ. Σιμόπουλος ξεναγήθηκε στην περιοχή καθώς και στο νέο μουσείου του Θέρμου με την βοήθεια του προέδρου του συλλόγου φίλων του νέου μουσείου Θέρμου κ. Αντώνη Βασιλόπουλο και την αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Γιάννα Καλημέρη. Έμεινε εντυπωσιασμένος από το ίδιο το νέο μουσείο, το πλήθος ευρημάτων αλλά κυρίως από την σημαντικότητα και το μέγεθος της Αιτωλικής συμπολιτείας όπου το κέντρο της ήταν το αρχαίο Θέρμο. Η υποστήριξη του Δήμου Θέρμου ήταν καταλυτική για την επιτυχία της εκδήλωσης, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.
Την επόμενη μέρα στο Μεσολόγγι μετά την προλόγηση της κ. Σόφη Λαναρά από το πνευματικό κέντρο Ι.Π. Μεσολογγίου, ο κ. Σιμόπουλος παρουσίασε τους μηχανισμούς βάσει των οποίων μεγάλες μάζες, όπως οι συγχωνεύσεις μαύρων τρυπών και άστρων νετρονίων, παράγουν βαρυτικά κύματα. Η συμβολή του γραμματέα της αστρονομικής εταιρείας κ. Γεωργίου Ντέκα ήταν καταλυτική στην διοργάνωση & επιτυχία αυτής της εκδήλωσης, όπου και εδώ είχε εντυπωσιακή συμμετοχή. Ευχαριστούμε θερμά την άτυπη ομάδα πολιτών του Μεσολογγίου Saltsistas για την υποστήριξη και πλαισίωση της εκδήλωσης.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

simopoulos-mes (1)

simopoulos-mes (2)

simopoulos-mes (3)

simopoulos-mes (4)

simopoulos-ther (1)

simopoulos-ther (2)

simopoulos-ther (3)

simopoulos-ther (4)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.