Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκτός συστήματος υποβολής αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης η Ένωση Αγρινίου

ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκτός συστήματος υποβολής αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης η  Ένωση Αγρινίου

Με απόφασή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ έθεσε εκτός συστήματος υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης οκτώ Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων, μεταξύ των οποίων και η Ένωση Αγρινίου.

Τα καλεί μάλιστα να τηρήσουν άμεσα τις υποχρεώσεις τους και να σεβαστούν το νόμο.

Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπέγραψε την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου ο νέος Πρόεδρος του Οργανισμού, δρ. Γρηγόρης Βάρρας, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. του Οργανισμού, διακόπτεται η πρόσβαση στο σύστημα υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης για τα παρακάτω Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ):

«Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Παραγωγών Αγρινίου» ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Μεσσηνιακούς Συνεταιρισμούς Ελαιόλαδου Α.Ε.
Ελαιουργικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Αμφίσσης
Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας – Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Α.Ε.
Αγρογένεσις Λάρισας Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΜΕΠΕ
Ένωση Δασικών Αγροτικών Συνεταιρισμών Ευβοίας
Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας και Πώλησης οπωροκηπευτικών προϊόντων ΑΣΕΠΟΠ ΠΑΥΛΙΝ
Αγρογένεσις Ροδόπης Συμβουλευτικές υπηρεσίες ΕΠΕ.

Οι παραπάνω φορείς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, καλούνται εντός 10 ημερών να συμμορφωθούν με την υπογραφείσα ΣΔΕΠΥΑΠ και τη σύμβαση συνεργασίας με τον Φορέα Συντονισμού.

Μάλιστα η σχετική απόφαση θα επιδοθεί στα παραπάνω ΚΥΔ με δικαστικό επιμελητή.

Δείτε την απόφαση για την Ένωση Αγρινίου ΕΔΩ

 

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Τα ΚΥΔ δεν δέχονται κηδεμόνες – Ούτε και εκβιασμούς
Διορίστηκαν να δίνουν διορίες! Απίστευτη «γκάφα» της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ή μήπως…δεν είναι «γκάφα», αλλά σκοπιμότητα;

Η πρωτοχρονιάτικη σπουδή της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ να διακόψει την πρόσβαση για τα 8 ΚΥΔ, λίγες μόνο ημέρες μάλιστα μετά τη δικαστική απόφαση που με σαφή και απόλυτο τρόπο δικαίωσε την απόφασή τους να αρνηθούν να πληρώσουν «αόριστες» υπηρεσίες, που ούτως ή άλλως ποτέ δεν έλαβαν και καμία χρεία δεν έχουν για αυτές τις υποτιθέμενες υπηρεσίες, προκαλεί θυμηδία. Ωστόσο, καμία έκπληξη δεν μας προκάλεσε η στάση αυτή, καθώς η διοίκηση του Οργανισμού φρόντισε από την επομένη της έκδοσης της δικαστικής απόφασης να τοποθετηθεί.

Κατά την άποψη των συγκεκριμένων ΚΥΔ, μάλιστα, αποτελεί μνημείο αυθαιρεσίας, αλλά και παρεμβατισμού υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων, που απροκάλυπτα πια, σε ρόλο «κλητήρα» δείχνει να ευθυγραμμίζεται πλήρως μαζί τους ο Οργανισμός του κράτους, αδιαφορώντας τόσο για τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης όσο και για το θεσμικό του ρόλο. Ο οποίος σαφώς και δεν είναι να θέτει τελεσίγραφα και να επιχειρεί να δημιουργήσει καταστάσεις, που, αν μη τι άλλο, δεν τον τιμούν.

Κάποια στιγμή η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ θα πρέπει να εξηγήσει: Γιατί αυτή η αγωνία; Από πού ορμώμενη εκφράζει τόση ανησυχία; Και τι είναι αυτό που πραγματικά επιδιώκει; Υπερασπίζεται μήπως τους αγρότες; Προστατεύει τους άμεσους συνεργάτες του, τα Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων; Διασφαλίζει το έργο του ΟΣΔΕ; Και σε τελική ανάλυση, …για ποιον δουλεύει;
Σε ότι αφορά την απόφαση της διοίκησης να διακόψει την πρόσβαση στα 8 ΚΥΔ, δίνοντας διορία 10 ημερών να συμμορφωθούν:
• Να «συμμορφωθούν» σε τι; Άλλοι είναι εκείνοι που πρέπει να «συμμορφωθούν» και να σεβαστούν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα ΚΥΔ έρχονται αντιμέτωπα με …διορίες, τελεσίγραφα, εκβιασμούς και απειλές. Δεν υπέκυψαν όταν όλα ήταν ρευστά, έχοντας εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και την ακράδαντη πίστη ότι το δίκαιο είναι με το μέρος τους. Πιστεύει κανείς ότι θα υποκύψουν τώρα; Τώρα, που έχουν τη θετική για τα ίδια δικαστική απόφαση;

Ευτυχώς ή δυστυχώς για ορισμένους, ζούμε σε συντεταγμένη πολιτεία. Και, φυσικά, υπάρχουν δικαστήρια να κρίνουν τις αποφάσεις και τις ενέργειες όλων μας. Σαφώς και των κρατικών Οργανισμών.

Τέλος, ευχόμαστε σε όλους, ασφαλώς και στα μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ, καλή πρωτοχρονιά και με υγεία το 2020, στη διάρκεια του οποίου είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα πλήξουμε!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.