Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Όπερα: “Ιδομενέας” στο Αγρίνιο σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη

Σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη, το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, στις 18:55

1Το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met: Live in HD”, μετά την περίφημη «ΛΑ ΤΡΑΒΙΑΤΑ», με ερμηνείες που μάγεψαν το κοινό, παρουσιάζει σε όλες τις αίθουσες του δικτύου ΑΝΤΕΝΝΑ στην Ελλάδα και την Κύπρο, τη βασισμένη στην Ελληνική Μυθολογία όπερα, «ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ».

Πρόκειται για την όπερα του Μότσαρτ που μας μεταφέρει στη μινωική Κρήτη μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου, για να αφηγηθεί τον αρχαιοελληνικό μύθο της επιστροφής του βασιλιά Ιδομενέα στην πατρίδα του. Η υπόθεση του έργου οικοδομείται γύρω από την περίπλοκη σχέση του πατέρα (Ιδομενέα) και του γιου του (Ιδαμάνθη), η οποία δοκιμάζεται ακόμα περισσότερο αφού ο Ιδαμάνθης βρίσκεται με τη σειρά του εγκλωβισμένος ανάμεσα στον έρωτα δύο πριγκιπισσών: της αιχμάλωτης Τρωάδας Ιλιάδας και της Ηλέκτρας.

Η κλασική σκηνοθεσία του Jean-Pierre Ponnelle που επαναλαμβάνεται για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, παρουσιάζει τον Matthew Polenzani στον ομώνυμο ρόλο. Η διανομή περιλαμβάνει επίσης την Elza van den Heever ως Ηλέκτρα, τη Nadine Sierra ως Ιλιάδα, την Alice Coote ως Ιδάμανθη και τον Alan Opie ως Αρβάκη.

Η παράσταση «ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ» θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση το Σάββατο 25 Μαρτίου στις 18:55 σε όλες τις αίθουσες του δικτύου ANTENNA, εκτός από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όπου θα μεταδοθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου και το ΚΑΜ Χανίων όπου θα προβληθεί το Σάββατο 8 Απριλίου στις 18:55.

 1. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Κυριακή 26/3/2017 στις 18:55)
 2. Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
 3. Βόλος: Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» Βόλου
 4. Μυτιλήνη: Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
 5. Καστοριά: Αμφιθέατρο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
 6. Ρέθυμνο: Σπίτι Πολιτισμού Ρεθύμνου
 7. Άγιος Νικόλαος: Κινηματογράφος REX
 8. Χανιά: Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Σάββατο 8/4/2017 στις 18:55)
 9. Αλεξανδρούπολη: Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης
 10. Αγρίνιο: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου
 11. Τρίκαλα: Δημοτικός Κινηματογράφος «Cine Μύλος»
 12. Λεμεσός – Κύπρος: Θέατρο Ριάλτο
 13. Λευκωσία – Κύπρος: Κ-CINEPLEX Cinemas
 14. Λάρνακα – Κύπρος: Κ – CINEPLEX Cinemas
 15. Πάφος – Κύπρος: Κ-CINEPLEX Cinemas

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα, είναι ο ΌΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Επίσης, οι προβολές της Met Opera στην Ελλάδα υποστηρίζονται από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων επισκεφθείτε το www.metingreece.com.

2

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.