Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Όψεις πορσελάνης για ένα λευκό χαμόγελο και αυτοπεποίθηση

Όψεις πορσελάνης για ένα λευκό χαμόγελο και αυτοπεποίθηση

Η παραδοσιακές όψεις πορσελάνης που χαρίζουν ένα τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα δοντιών, είναι λεπτές φλούδες πορσελάνης που συγκολλώνται στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών.

Το πάχος τους είναι 1 χιλιοστό, τόσο ώστε να μπορέσουν να μείνουν ανέπαφες κατά τη διάρκεια των 15 χρόνων ή και παραπάνω εφόσον ο ασθενής προσέχει πολύ τα δόντια του.

Με την πρόοδο της τεχνολογίας έχει πλέον επιτευχθεί ακόμα καλύτερη αισθητική εικόνα, με σύγχρονες όψεις πορσελάνης χωρίς τρόχισμα. Ένα ποσοστό 35% των ασθενών δεν χρειάζονται τρόχισμα και έτσι επιτυγχάνεται η επικόλληση πολύ λεπτών όψεων με το τρόχισμα να είναι ελάχιστο έως καθόλου. Τρόχισμα δηλαδή χρειάζεται αποκλειστικά στις περιπτώσεις που τα δόντια είναι πιο μέσα από το συνηθισμένο ή εμφανίζουν μεγάλα κενά μεταξύ τους.

Η καινούργια αυτή όψη πορσελάνης έχει πολύ καλές οπτικές ιδιότητες, το φως δηλαδή περνάει από μέσα και έτσι όπως είναι σε λεπτό πάχος, εμφανίζει μεγάλη ανθεκτικότητα.

Αρχικά χτίζεται ένας πυρήνας του δοντιού όπου παραμένει σαν ασπίδα απέναντι στις κακουχίες των δοντιών. Για να αποκτήσει κάποιος νέο και λευκό χαμόγελο, χρειάζεται πλέον μόνο 2-3 συνεδρίες στις οποίες γίνεται μία πρώτη συζήτηση για το πόσες θα είναι οι όψεις, σε ποια γνάθο και λαμβάνονται τα μέτρα ώστε να προετοιμαστούν τα δόντια.

Αφού ο τεχνίτης έχει έτοιμες τις πορσελάνης, ο οδοντίατρος έρχεται και κολλάει στα δόντια τις φλούδες της πορσελάνης.

Αν είστε και εσείς από εκείνους τους ασθενείς που φοβούνται το τρόχισμα, τότε μπορείτε να μάθετε αν είστε κατάλληλος υποψήφιος για τις όψεις πορσελάνης, αποκτώντας καινούργιο χαμόγελο.

Δεν ενδείκνυνται οι όψεις αυτές σε ασθενείς που έχουν χάσει μέρος των δοντιών ή που έχουν χαλασμένα δόντια. Σε αυτή την κατηγορία οι ασθενείς χρειάζονται εμφυτεύματα δοντιών, αποτελούμενα συνήθως από τιτάνιο.

Dental Pearls

Αισθητική Οδοντιατρική

https://dentalpearls.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.