Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Ορφεύς Αγρινίου: ο Δημήτρης Παπαποστόλου αφήνει σπουδαία παρακαταθήκη στη μουσική και τον πολιτισμό

Ορφεύς Αγρινίου: ο Δημήτρης Παπαποστόλου αφήνει σπουδαία παρακαταθήκη στη μουσική και τον πολιτισμό

Aνακοίνωση του Μουσικού Συλλόγου «ΟΡΦΕΥΣ» Αγρινίου για την απώλεια του Δημήτρη Παπαποστόλου:

Με αισθήματα βαθιάς θλίψης και ανείπωτης συγκίνησης η Αγρινιώτικη κοινωνία αποχαιρετά τον κορυφαίο, πρωτοπόρο Έλληνα συμπολίτη μουσουργό ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ. Τον πολύμορφο και πολύτροπο μουσικό. Τον καλλικέλαδο υμνωδό. Τον γοητευτικό υπηρέτη της μέθεξης και της αρμονίας. Τον ακούραστο εργάτη του ήθους και του κάλλους.
Τον άρχοντα της δοτικότητας και της ευαισθησίας. Τον ανεξάντλητο δημιουργό. Τον εμπνευσμένο λόγιο. Τον επιβλητικό μαέστρο. Τον κατ’ εξοχή συνθέτη της χαρμολύπης που χάραξε και σφράγισε μια ολόκληρη γενιά με τα μουσικά του νάματα, που δεν άφησαν κανέναν αδιάφορο και ασυγκίνητο πανελληνίως και διεθνώς. Τον ένθερμο πατριώτη, το μυσταγωγό της Ελληνορθόδοξης παράδοσης.
Σταθμοί της ιστορίας του Παναιτωλικός- Μουσικός Σύλλογος Ορφεύς- Πειραματική Χορωδία Αθηνών. Αφήνει σπουδαία παρακαταθήκη στη μουσική και τον πολιτισμό της Πατρίδας.
Όλοι οι άνθρωποι του Ορφέα τον ευγνωμονούν για όσα τους δίδαξε, για όσα τους προσέφερε μέσα από τη γνήσια, αυθεντική, ανόθευτη πορεία του στη ζωή και την τέχνη. Οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχνούν και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ στην περίπτωση του λατρεμένου ΤΑΚΗ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Θ. Γαμβρούλης Ε. Ιωάννου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.