Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Oργή στην Κατούνα για την κατάσταση στο νεκροταφείο

Oργή στην Κατούνα για την κατάσταση στο νεκροταφείο

Εξοργισμένοι είναι οι Κατουνιώτες με την κατάσταση στο παλαιό κοιμητήριο και κάνουν λόγο για αδιαφορία της δημοτικής αρχής.

«Η υποχώρηση του εδάφους σε σημεία του νεκροταφείου και στην είσοδο δεν συγκίνησαν κανέναν υπεύθυνο», αναφέρει το katounanews.blogspot.com

Ο μαντρότοιχος έχει καταρρεύσει με τα κάγκελα να έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν πολλά μνήματα και το κοιμητήριο να παραμένει ανοιχτό μιας και η εξωτερική πόρτα δεν κλείνει.

Πολλά μνήματα έχει απορροφηθεί από καθίζηση που συνεχίζεται ενώ αρκετά είναι εντελώς σπασμένα και το ένα έχει πάει πάνω στο άλλο.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε αρχικά προ τριετίας περίπου όταν μια τεράστια τρύπα άνοιξε εξωτερικά στην είσοδο του παλιού κοιμητηρίου η οποία σιγά σιγά μεγάλωσε εσωτερικά με προέκταση μέσα στο νεκροταφείο.

Την τρύπα αυτή το 2018 οι αρμόδιοι του Δήμου την έκλεισαν με δεκάδες φορτηγά και την μπάζωσαν ωστόσο αυτή μεγαλώνει εσωτερικά και έχει βάθος 10 μ περίπου και πλάτος που όλο αυξάνεται.

«Η αλήθεια είναι πως τα μνήματα των αγαπημένων συγχωριανών μας καταστρέφονται καθημερινά το ένα μετά το άλλο. Σε πολλά από αυτά φαίνονται κόκαλα και φέρετρα. Μερικοί φοβούνται πως τα οστά των αγαπημένων τους προσώπων έχουν απορροφηθεί, πως ολόκληρα τα μνήματα έχουν τραβηχτεί κάτω και εξαφανίστηκαν. Πολλοί κάτοικοι ενημέρωσαν πως κινήθηκαν νομικά», αναφέρει το katounanews.blogspot.com

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.