Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Οργή στον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου για την ακύρωση εμβολιασμών – Τι ζητά από Κικίλια

Οργή στον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου για την ακύρωση εμβολιασμών – Τι ζητά από Κικίλια

Αναβρασμός επικρατεί στο χώρο των ιδιωτών γιατρών και άλλων υγειονομικών του Αγρινίου εξαιτίας των σοβαρών παλινωδιών στο ζήτημα του εμβολιασμού τους  για τον κορωνοϊό που αναβάλλεται. Έντονα αντιδρά ο Ιατρικός Σύλλογος με επιστολή του στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Όπως είχε εξάλλου γίνει γνωστό, ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου, σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Νοσοκομείο Αγρινίου, είχε προγραμματίσει τον εμβολιασμό ενός μεγάλου ποσοστού των μελών του το τετραήμερο από  Τετάρτη 13-01-2021 έως Σάββατο 16-01-2021. Η διαδικασία θα λάμβανε χώρα στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Ωστόσο η διαδικασία αυτή ακυρώθηκε και οι ιδιώτες γιατροί όπως και άλλοι υγειονομικοί σε κλινικές καλούνται να υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα που άνοιξε για τον γενικό πληθυσμό άνω των 85 ετών. Καθώς ελάχιστες ημερομηνίες είναι κενές (απο τέλη Φεβρουαρίου στο Νοσοκομείο Αγρινίου) τα περισσότερα ραντεβού πάνε για τον Μάρτιο.

Δυσαρέσκεια μεγάλη βέβαια επικρατεί και στον κλάδο των ιδιωτικών κλινικών όπου αναφέρεται πως δεν τηρήθηκε η σειρά προτεραιότητας και τα στελέχη του θα μείνουν απροστάτευτα στην πιο κρίσιμη συγκυρία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου έστειλε οργισμένη επιστολή στον Υπουργό Υγείας Β.Κικίλια και στους Γενικούς Γραμματείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μ.Θεμιστοκλέους και Δημόσιας Υγείας Π. Πρεζεράκο.

«Πετύχατε να ακυρώσετε τους προγραμματισμένους εμβολιασμούς του Συλλόγου μας και να διχάσετε τον Ιατρικό κόσμο. Αφετέρου δημιουργήσατε αναστάτωση σε όλους τους Ιδιώτες Ιατρούς σε όλη την Ελλάδα, αφού η συντριπτική πλειοψηφία δεν μπορεί να βρει άμεσα κενή ημερομηνία. Έμπρακτα αποδεικνύεται ότι στο μυαλό των εισηγητών σας δεν υπήρξε ποτέ ο ιδιώτης ιατρός», αναφέρεται στην επιστολή.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου ζητά:

1ον) την άμεση αποστολή ραντεβού απο την ΗΔΙΚΑ σε κάθε γιατρό που έχει δηλώσει και του οποίου το ΑΜΚΑ βρίσκεται στην διάθεση των αρμοδίων υπηρεσιών απο 28 Δεκεμβρίου 2020 .

2ον) οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί στα Νοσοκομεία μετά από τις συνεννοήσεις των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων, που ανεστάλησαν να ενεργοποιηθούν άμεσα και να δοθεί η δυνατότητα και σε Ιδιωτικά εμβολιαστικά Κέντρα να επεκτείνουν τους καταλόγους τους.

3ον) την άμεση δυνατότητα στους θεράποντες Ιατρούς να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό των ασθενών τους, καθώς είναι παράδοξο να παραπέμπουν οι Ιατροί τους ασθενείς τους, στα ΚΕΠ και στα Φαρμακεία που αυτο συνιστά ταλαιπωρία των ασθενών.

«Κύριοι, όλοι οι ιατροί είναι απαραίτητοι για να λειτουργεί σωστά το σύστημα υγείας. Απαιτούμε σεβασμό σε όλους τους γιατρούς. Να σας θυμίσουμε ότι κάποια στιγμή χειροκροτήσατε. Δυστυχώς τώρα ούτε αυτό δεν κάνετε», λέει ο Ιατρικός Σύλλογος απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. νδρε

    ψεμματα ολα,να βγει ο ροδιτης να πει την αληθεια

  2. mhtsakos

    Ρε φίλε κλαίω. Σε δέκα λέξεις, όλη η αλήθεια της Ελλάδας των κομματόσκυλων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.