Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Οριοθετημένη η φωτιά στο Γραμματικό Ηλείας – Υπό μερικό έλεγχο στο Λάλα Αρχαίας Ολυμπίας

Οριοθετημένη η φωτιά στο Γραμματικό Ηλείας – Υπό μερικό έλεγχο στο Λάλα Αρχαίας Ολυμπίας

Για πέμπτη ημέρα απασχολεί την πυροσβεστική η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας – Πού υπάρχει σήμερα υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Στην Πελοπόννησο εξακολουθούν να δίνουν τις σημαντικότερες μάχες με τα πύρινα μέτωπα οι πυροσβέστες.

Οριοθετημένη και σε ύφεση είναι η φωτιά στο Γραμματικό Πύργου Ηλείας ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το μέτωπο στην περιοχή Λάλας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Σε εξέλιξη χωρίς όμως ενεργό μέτωπο παραμένει η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας που καίει από τις 22 Ιουλίου.

Στο Γραμματικό Ηλείας επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 45 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Πελοποννήσου και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο Λάλα Αρχαίας Ολυμπίας επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στις Κεχριές επιχειρούν 402 πυροσβέστες, 82 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Πελοποννήσου και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όσον αφορά τον κίνδυνο πυρκαγιάς για σήμερα Κυριακή υψηλός είναι, σύμφωνα με τον χάρτη που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην Αττική, την Εύβοια, περιοχές της Πελοποννήσου, τη Θεσπωρτία, την Αιτωλοακαρνανία και τα νησιά του Ιονίου.

Δείτε τον χάρτη

Πηγή: protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.