Κυριακή, Αύγουστος 18, 2019

Οριστική ακύρωση και όχι αναστολή της συγχώνευσης του 9ου με το 19ο Δημοτικό ζητά το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου

Εκτός ημερήσιας διάταξης στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου συζητήθηκε το ζήτημα της συγχώνευσης του 9ου και του 19ου δημοτικού σχολείου.
Το Σώμα δηλαδή επανήλθε στην προ έτους αφετηρία καλούμενο να λάβει νέα απόφαση καθώς πέρυσι η συγχώνευση ανεστάλη τελικώς αλλά για έναν μόνο χρόνο. Στις 31 Αυγούστου 2018 λήγει η αναστολή και υποτίθεται πως θα δρομολογηθεί ξανά η διαδικασία συγχώνευσης.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ελήφθη ομόφωνη απόφαση να ζητηθεί αυτή τη φορά η κατάργηση της απόφασης για συγχώνευση και όχι η επ’ αόριστον αναβολή της. Η θέση του συμβουλίου όμως είναι προφανές πως απλώς συμβουλευτικό και συμβολικό χαρακτήρα έχει… Η απόφαση ανήκει στον υπουργό και η εισήγηση στους αρμοδίους της Παιδείας, εν προκειμένω στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστο Κολοβό και το Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.
Ο κ. Κολοβός ωστόσο χθες εισέπραξε αιχμηρά βέλη από την παράταξη Τραπεζιώτη τα οποία και ανταπέδωσε με εξίσου αιχμηρό τρόπο. Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης χρέωσε στον Χρήστο Κολοβό «μεθοδεύσεις με δόλιο τρόπο» και «επαμφοτερίζουσα στάση» καλώντας τον να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Να εισηγηθεί δηλαδή την ακύρωση της συγχώνευσης στους αρμοδίους. Ο κ. Καμμένος εξάλλου υποστήριξε πως η παράταξη του έχει διαβεβαιώσεις από τον Περιφερειακό Διευθυντή και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου πως αν προηγηθεί η εισήγηση Κολοβού το θέμα θα επιλυθεί άμεσα.
dimotiko-symvoulio (1) Όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι της παράταξης Τραπεζιώτη τα διακινούν άλλωστε και στις τελευταίες διεργασίες για το θέμα και στις συναντήσεις τους με τη σχολική κοινότητα του 9ου Δημοτικού. Χθες όμως είχαν την ευκαιρία να τα πουν «ενώπιος ενωπίω» με τον Κολοβό παραγνωρίζοντας πως ο υπηρεσιακός του ρόλος δεν είναι να δίνει διαπιστευτήρια σε αυτούς αλλά να εισηγείται στους προϊσταμένους του .
Ο κ. Κολοβός έχει εξοργιστεί με τη στάση της παράταξης Τραπεζιώτη για την οποία ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν ξεχνά πως «πέρυσι πόζαραν καμαρωτοί σε φωτογραφίες» που συνόδευαν τις ανακοινώσεις για αναστολή της συγχώνευσης κατόπιν ενεργειών τους. «Τώρα φταίει ο Κολοβός;» αναρωτήθηκε. Ανέφερε πως η εισήγηση για αναβολή της συγχώνευσης ήταν δική του έστω και αν επί της ουσίας υπεραμύνθηκε της αρχικής του εισήγησης για συγχώνευση. Τόνισε πως τα παιδιά και στα δύο σχολεία είναι 147 και αντέκρουσε το επιχείρημα πως σε περίπτωση που μείνει μόνο το Ειδικό Σχολείο στο κτίριο του 9ου θα επέλθει γκετοποίηση. «Αντιπολίτευση για την Παιδεία δεν μας τιμά. Εγώ δεν κάνω πολιτική αλλά λειτουργώ με παιδαγωγικούς όρους», είπε και απείχε της απόφασης.
Ο δήμαρχος Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου σε πυροσβεστικό ρόλο υπογράμμισε την υπηρεσιακή θέση που έχει ο κ. Κολοβός και τη διαχώρισε από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Τόνισε πως η δημοτική αρχή έκανε όλες τις παρεμβάσεις που ζητήθηκαν για το κτιριακό του 9ου Δημοτικού Σχολείου ενώ επιβεβαίωσε πως στις 15 Ιουνίου θα γίνουν τα συμβολικά εγκαίνια του 19ου δημοτικού , όπως ζητήθηκε και από τον Σύλλογο Γονέων του.
Συμπερασματικά, το συμβούλιο ζητά την ακύρωση (και όχι απλώς αναστολή) της συγχώνευσης και αυτό εκτιμάται πως θα εισηγηθεί ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αν και ο ίδιος χθες δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Στη χθεσινή συνεδρίαση παρέστησαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου δημοτικού, ο πρόεδρος του οποίου ζήτησε χαρακτηριστικά «η επιστολή να συνοδεύεται από την αγάπη των παιδιών»…

dimotiko-symvoulio (14) dimotiko-symvoulio (13) dimotiko-symvoulio (12) dimotiko-symvoulio (11) dimotiko-symvoulio (10) dimotiko-symvoulio (9) dimotiko-symvoulio (8) dimotiko-symvoulio (7) dimotiko-symvoulio (6)dimotiko-symvoulio (4) dimotiko-symvoulio (3) dimotiko-symvoulio (2) dimotiko-symvoulio (1)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.