Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Oριστικό: «ξηλώνεται» από την Γρίβα ο σταθμός ηλεκτρικών ποδηλάτων- που «μετακομίζει»

Oριστικό: «ξηλώνεται» από την Γρίβα ο σταθμός ηλεκτρικών ποδηλάτων- που «μετακομίζει»

Oριστικοποιήθηκε η απόφαση της αλλαγής χωροθέτησης ενός από τους σταθμούς ηλεκτρικών ποδηλάτων που εγκαταστάθηκαν στο Αγρίνιο.

Ο λόγος για το σταθμό στη συμβολή των οδών Γρίβα και Παναγοπούλου ο οποίος εξαρχής προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις καθώς είναι εξόφθαλμα αταίριαστος με το σημείο και περιορίζει κατά πολύ τον κοινόχρηστο χώρο στην κεντρική αυτή περιοχή της πόλης.

Ο Σταθμός τελικώς θα μεταφερθεί σε νέα θέση επί της Πλατείας Δημητρίου Πανοπούλου, σε κοντινή απόσταση δηλαδή.

Διαμαρτυρίες υπήρξαν και για άλλους σταθμούς ωστόσο εν προκειμένω την σοβαρή  αστοχία αντελήφθη ο δήμος Αγρινίου και ο δήμαρχος Γ.Παπαναστασίου είχε προαναγγείλει την αλλαγή χωροθέτησης . Η απόφαση ωστόσο οριστικοποιήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Δεν απουσίασε πάντως η αντιπαράθεση και κατά τη χθεσινή συζήτηση με τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Πάνο Καψάλη να υποστηρίζει πως «η νέα θέση δεν πληροί τις προϋποθέσεις ενεργειακής αυτονόμησης του σταθμού από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά πάνελ που θα υπάρχουν στην οροφή τους, καθώς και των περισσοτέρων υπολοίπων σταθμών, σύμφωνα με τον προσανατολισμό που έχουν».

Έθεσε και άλλα ερωτήματα ο κ. Καψάλης,  όπως το ποιο θα είναι το κόστος της μεταφοράς του σταθμού αλλά και για ποιους λόγους δεν έχουν έρθει ακόμη τα ηλεκτρικά ποδήλατα.

Ως προς το πρώτο ερώτημα ο γενικός γραμματέας του δήμου Δ.Τζιώλης έκανε λόγο για ελάχιστο κόστος μιας και η εγκατάσταση έγινε από την αυτεπιστασία του δήμου ενώ ο αντιδήμαρχος Β. Φωτάκης ανέφερε πως σύντομα αναμένονται τα ποδήλατα καθώς ο ΟΤΕ θα ολοκληρώσει τις συνδέσεις.

Θέματα που ενδιαφέρουν

6 Σχόλια

 1. Anonimos

  Μια χαρά είναι ο Σταθμός εκεί δεν χρειάζεται ξήλωμα!!!!

 2. Keil

  Ο προσανατολισμός ειναι λαθος σε ολους τους σταθμους. Ποσο ασχετοι αυτοι που τους τοποθετησαν. Να παρουν τα λεφτά ξερουν μονο.τι πληρωνουμε…..

 3. Άκης Ροδίτης

  Ο Καψάλης πρώτα ζητάει μετ’ επιτάσεως τη μεταφορά και μετά τον απασχολεί το κόστος(…)

  «Αυτές είναι οι αρχές μου. Και αν δεν σας αρέσουν… εντάξει, έχω κι άλλες.»

 4. Ψυχραιμία λέμε!!!!!!!

  Κρίμα για τον αγώνα που δώσανε οι υπερασπιστές με παρωπιδες,για να μας πείσουν τι ωραία που εναρμονίζονται οι κατασκευές με το φυσικό περιβάλλον….ούτε αυτούς δεν λυπούνται εκεί στην δημοτική αρχή 😄

 5. Δημήτρης Κοντονίκας

  Δήμαρχος διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός να λέει ότι είναι σωστό να τοποθετούνται φωτοβολταικά πάνελ με κλίση προς ανατολή

  Καραμπινάτη κατάσταση κάνουμε έργα για να τα κάνουμε

 6. Άκης Ροδίτης

  @Ψυχραιμία λέμε. Εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον το επί 30ετια γιαπί στο φόντο! χαχαχαχαχα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.