Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

«Ως οι Μύθοι λέγουσι και πάντες (;..) πιστεύουσι»

«Ως οι Μύθοι λέγουσι και πάντες (;..) πιστεύουσι»

 • «Ως οι Μύθοι λέγουσι και πάντες (;..) πιστεύουσι» *
 • «Παναιτωλικός ΕΠΩΛΗΘΗ στο Σαββίδη»….
 • Ας ετοιμαστούμε ΚΑΙ γι’ αυτήν την προβοκάτσια …. Επίθεση Υπονόμευσης… Θα Σκάσει «Επισήμως»;…

Το να είμαστε Παναιτωλικοί (Και) Σήμερα … ΔΕΝ εύκολη υπόθεσις….. Για πολλά αυτονόητα…

 • Σήμερα , ιδίως … Τώρα , στον τεντωμένο , καταντίπ τσίτα , εσωστρεφή , ενδοσυγκρουσιακό Παναιτωλικό «μικρόκοσμο». Έχω διαμορφώσει Παναιτωλική (μου) – Ανθρώπινη αντίληψη… ΔΕΝ της ώρας….

Πιο δύσκολο , πάλι τώρα ,  το πράμα δυσκολεύει πιο μα τόσο πιο πολύ , άμα τη λήψη «δεδομένων» από ευρυγώνια οπτική – στο «μεγάκοσμο» (και καλά) της εγχώριας μπάλλας…

 • «Μεγάκοσμο» , που απ’ τα αγέννητα ακόμα χρόνια μας , ΔΕΝ γούσταρε Παναιτωλικό .. κι ούτε τώρα τον γουστάρει , τον οσονούπω αιωνόβιο Τίτορμο…

Μην τα πολυλογώ … κάποια στιγμή , περασμένης σαιζόν ,  ο «πολύπειρος» και συμβολικά «ιδιόρρυθμος» αθλητικογράφος Γεωργίου έριξε την πρώτη «κρότου – λάμψης» περί Ξάνθης (ΠΟΥ δεν Μ’ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ … ) και Παναιτωλικού (Μας..) που και καλά … δεν «μαγαζιά» του κυρ Σαββίδη μΠΑΟυΚ , αλλά … «Ιδιοκτησία του»…

Ο κυρ Γεωργίου απομακρύνθηκε τάχιστα από την Προεδρία της Παε Απόλλων Σμύρνης , την οποία τότε κατείχε , ο κυρ Γεωργίου ουδεμία απόδειξη προσκόμισε κλπκλπ…  συνέχισε τη δημοσιογραφική του καριέρα …

Ωστόσο , και στα παληότερα των παπουτσιών μου για μΠΑΟυΚ & Ξάνθη ,  η ρετσινιά για τον Δικό Μας Παναιτωλικό κόλλησε χειρότερα από ρετσίνι – σα μαύρη πίσσα σε αργυροπελεκάνο…  ή άντε Καναρίνι….

(έχει περάσει λιγότερο από χρονιά … αλλά ο κάθε ποδοσφαιρικά «ειδήμων» είναι πεπεισμένος και σε κοιτάει ως Παναιτωλικό Νοματαίο , Κομμάτι του Παναιτωλικού Κόσμου τεσπά , δίκην ιδιόκτητου τσουλακίου   και «μετοχή» του Πιστολά εκ Β. Ελλάδας και Ποντιακής Ρωσσίας.

Με αντίστοιχο τρόπο , κατά τον οποίο πηγαίνοντας να ρίξω κανά Τζόκερ σε Αθηνιστάν ΠροΠοτζήδικα – άσε … πάλι ντόρτια ήφερα-  , μπόλικα Παππουδιλίκια και λοιποί εθισμένοι Αλογομούρηδες , μονιμάδες θαμώνες ακούς να εκφωνούν ισχυρογνωμόνως ότι τα ζόρικα… προς άθλια αποτελέσματα του Τίτορμου , είν’ διότι ο Παναιτωλικός «στήνει» παιγνίδια…  ΓΚΛΟΥΠΣ!…  ).

 

Χοντρομαλακίες μεν και συμπαθάτε με για τη χρήση της πλέον χρησιμοποιούμενης ελληνηνικς λέξης – πλην δε «η μαλακία είν’ ακατανίκητη» , κατά το απόλυτο το οποίο (λανθασμένα αποδίδεται στο Νίτσε … αλλά είν’ Νιτσεϊκής Σοφίας).

Ετούτη είν , η κατά το κλισσέ , η «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» ενός πανίσχυρου πλάσματος «κοινής γνώμης» και άμεσων ή πιο υποδόριων διαμορφωτών της  ….  «Opinion Leaders» λέγονται για να πετάξω και κάτι πιο «Επιστημονικό».

… Χμμ… κι άξαφνα (;;…) σκάνε πολύ πιο σκληροπυρηνικά κομμάτια αυτού του πλάσματος … μάλλον αυτής της Διαμόρφωσης , στις σκληρότερες  μάλιστα των τελευταίων Ετών, Ημερών της Ομάδας μας.

 • Στοιχείο Ι. και παλαβό (;;…)
 • Μα περίπου στον ίδιο χρόνο οπότε στη Μεικτή Ζώνη του Γηπέδου μας , ύστερα από το τραγικό και ραγδαίων εξελίξεων 0-3 από τη Γνωστή Πειραιώτικη Ομάδα , απ’ τη μια ο κ. «Επίτιμός» της κ. Σάββας γνωστών λοιπών στοιχείων πλέκει σε δηλώσεις του το εγκώμιον του Ιδιοκτήτη της Παε Παναιτωλικός Φώτη Κωστούλα (κάπου πήρε το μάτι μου ότι τον αποκάλεσε και Διαμάντι του εγχώριου Ποδοσφαίρου… Άσε μας κ. Σάββα… και παληότερα που γκρίνιαζες επειδή σου στέρησε βαθμούς η Ομάδα μας , σε ρώτησα αν έχεις ζήτημα με Κωστούλα … και πάλι Ύμνους είχες για το Φώτη…).
 • … ίδιο ή παραπλήσιο χρόνο λοιπόν και λίγα μέτρα παραδίπλα , παραπάνω … «καλά ενημερωμένοι» πάγιοι Ρεπόρτερς Ολυμπιακού , «ξηγούσαν τ’ όνειρο» και καλά , σε Εξαιρετικά Παιδιά – Συναδέλφους του Παναιτωλικού Ρεπορτάζ – «Έχετε Ήδη Πέσει….  Σας έχουν όλοι στη Μπούκα γιατί σας Αγόρασε ο Σαββίδης…» , ενώ στη λογική ερώτηση – «Ώπα ρε … κι άμα ισχύει αυτό , ΔΕΝ θα μας κρατούσε S.L.  ο Πόντιος;..» , η «απάντηση» έλεγε – «Όχι , διότι ο ΠΑΟΚ σας θέλει για να κάνει παιχνίδι και στη Βου’ εθνική..».

Ομολογώ , ΔΕΝ ‘ μουν Παρών…. Αθηνιστάν ήμουν (και) την τραγική , περασμένη αγωνιστική…  Είναι πάντως ως να τα είπαν στην αφεντιά μου , με βάση την εγκυρότητα κι εμπιστοσύνη Αγρινιωτών Συναδέλφων που τα υπέστησαν και μου τα είπαν…  Νταξ’ όχι ντε καλά με το παραπάνω λεξιλόγιο…. Το νόημα μετράει

………………………………

Απολύτως δυο 24ωρα ύστερα , Δευτέρα 9 Δεκέμβρη , βρέθηκα ως Δημοσιογράφος συν Συνοδός Τμημάτων Δημόσιων Ι.Ε.Κ. Δημοσιογραφίας στο «Μ. Μουσικής» Αθηνιστάν- Τελετή βραβείων Π.Σ.Α.Τ.  , αναλόγως βρέθηκα – μίλησα με μπόλικους Αθλητικούς Συναδέλφους.

Συμβαίνει ασχέτως αν με ξέρουν με το Ονοματεπώνυμό μου…

 • Ως Θ. Παναιτωλικό με ξέρουν….. Μου Μιλάνε….

ΚΑΙ:

Πρώτες κουβέντες….

 • Πώς πάει ρε Παναιτωλικέ;..
 • Άστα Μάγκα Παναιτωλικός Μου Δράμα … Συν λίγη γρίππη (η Μούρη μου , διότι Παναιτωλικός , δυστυχώς Πνεβμονία..)..
 • Γριππούλα παίζει παντού…. Τον Παναιτωλικό Ξέχνα τον…. ΠΕΣΜΕΝΟΣ… τον έχει πάρει ο Σαββίδης … Σ’  Ένα Μήνα θα βγουν αποκαλύψεις….
 • Ντόοοϊιινννςςς!….

ΟΠΟΤΕ , αρχίζει κουβέντα:

Θ.  – «Και ποιος το λέει;..»

Σ. (Συνάδελφος – Συνάδελφοι).  – «Διαρροή από τον  ‘Χ’ της ‘Χ’  Ομάδας»…. Σ.Σ. Τεραστίας Παε    ΑττικοΠειραιώς… (Σ.Σ.: Προφανώς όχι μόνο λόγω τήρησης Δεοντολογίας –  εμπιστευτικότητας  , αλλά και για να ΜΗΝ μου κάτσει καμιά Αγωγή να πλερώνω ό,τι ΔΕΝ Εχω… Ονοματάκιον και «φωτογραφία»  ΔΕΝ..).

Θ. – «Τι αποκαλύψεις»;..

Σ.  –«Σας έχει πάρει αγοράσει ο Σαββίδης … Σ’ ένα μήνα θα τα βγάλουν…  Όπως και με Ξάνθη…»

Θ. – «Ναι; ..Τί αγόρασε…  Προπονητικό;… Παε;…»

Σ.  – «Δεν ξέρω… τά’ χει  η παε ‘Χ’.. Θα τα βγάλει…»

Θ.  – «Ώπα ρε μάγκα ..και για την Ξάνθη που τα Τίναξε προ ημερών π.χ.  ο Ολυμπιακός … μάλλον μαλακία ήταν η ‘αποκάλυψη’..».

Σ. – «Ήταν;,,,»..

Θ. – «Τί διαρροές  έχουν έτοιμες για τον Παναιτωλικό, ενώ οι πιο σκληρές δηλώσεις  και ρεπορτάζ ή «Ρεπορτάζ» της περασμένης βδομάδας αφορούσαν Ξάνθη και Μπέο Βόλου , χωρίς καμιά κουβέντα για Παναιτωλικό;…».

Σ. – «Άσε θα δεις σε λίγες βδομάδες , Μήνα το πολύ…».

Θ. – «ΟΚ , να πω πούλησε σε Σαββίδη ο Φωτ’ς…  Να’ χει πουλήσει…. Πούλησε καλοκαίρι ΚΑΙ Μιχάϊ , αλλά να ΜΗΝ τον Δέχεται , επιστροφή, δανεικό από τον ΠΑΟΚ;…  Ε;…»

Σ. –  -«Δεν ξέρω – ουμε ρε Θ.  , καλά τα λες , αλλά σε λίγες βδομάδες , μήνα , σκάει βόμπα   … χάνετε εσείς , Ξάνθη και ΠΑΟΚ απευθείας 10 βαθμούς ή πάτε όλοι κατευθείαν Β’ …».

Κλπκλπκλπ… σε παραπλήσια  , τα οποία ΔΕΝ προσθέτουν τίποτα επιπλέον….

……………………………….

Το κλασσικό Ερώτημα Α’ Εξαμήνου Δημοσιογραφικών Σχολών: – «Είναι η Πληροφορία Είδηση- Γνώση;.. Ε;…».

Πέραν αυτού όμως , έχουμε άπειρες ενδείξεις …

Στην «περιρρέουσα» , που λέγαμε, κάποιες Ορισμένου Κέντρου Διαρροές προετοιμάζουν «Opinion Leaders» , ήδη πεπεισμένους … για έκρηξη βόμπας «στοιχείων» κατά Παναιτωλικού…..

Σε τέτοια περίπτωση , καθώς ζούμε στην Κοινωνία της Πληροφορίας και Όχι της Γνώσης , θα επικρατήσουν οι Τίτλοι… τα «ληντάκια» των «ειδήσεων».  Ο Παναιτωλικός θα ζήσει την απόλυτη περιπέτεια και θα ξετιναχτεί Δικαστικά , μόνον διότι κάποιο πλάσμα «Κοινής Γνώμης» …. Επείσθη , όπως και ο «Τύπος» – «Μ.Μ.Ε.»  ότι είναι «Μετοχική ‘θυγατρική’».

Και… Ι.   Ποιος Διαιτητής θα παίξει έστω  30- 70 την Ομάδα … όταν ήδη το 30-70 υφίσταται… ασχέτως των παρτσακλών μπάλλας Φετινού Παναιτωλικού;…

Και ΙΙ.  Ποιος Καρφωμένος Οπαδός Μεγάλων και Μικρών ΔΕΝ θ’ απολάφσει «Ντροπιασμένο» και προς Υποβιβασμό Παναιτωλικό;….

Και ΙΙΙ.  Ώστε να ΜΗΝ θέσω τα πολυσυζητημένα των «Μεγάλων»…. Στα λοιπά , όλα καλά … όλα ανθηρά που και χου με (σεβαστό) Άρη Γνωστότατου , Εγκληματία ως Εργοδότη στις άλλες Επιχειρήσεις του και περαστικό μετά τη Βέροια.. , με το Βόλο Μπέου  που ακόμη και στο σαρκασμό του ο κάθε Πανούτσος τον αντιμετωπίζει ως Τμήμα της «κανονικότητας» Μπάλλας , με κάθε 666 εναλλαγών ιδιοκτησίας Παε Συνήγορο Κορκονέα Κούγια , – «Η Ακρόπολη Πέφτει…. Ο Κομπότης ΔΕΝ πέφτει παρά μόνο άμα το θέλει ο ίδιος …» , ξεχασμένες Ομάδες από Ιωνικό , Φυλή , Καλλονή , Πλατανιά …  Ε;;…

 • κλπ κλπ κλπ…

…………………

 • Σε αναμονή , λοιπόν – ώστε Προειδοποιημένης Προβοκάτσιας – όπως είναι η πολιτικού λόγου διατύπωση- Υπονόμευσης….
 • Με προειδοποίηση στο Προσφατότατο Συμβούλιο της S.L. – ΟΚ , δίχως νύξη για Παναιτωλικό , από Ιδιοκτήτη Κεντρικής Παε…
 • Θα Εκραγεί;… Σε αναμονή , ξαναλέω…

Υποθέτω ότι τα παραπάνω …. Όχι ως Διάλογοι , μα ως Νόημα – Αναμονή είν’ Γνωστά στην Ιδιοκτησία της Παε…..  Εν τέλει η Πίσσα είν’ δύσκολο να λερώσει τον Παναιτωλικό….   Η Παε όμως θα έχει να αποξέσει την επίθεση βρωμιάς….

Κάποια Υστερόγραφα…

ΥΓΟΥ 1.  Αντίληψη Πολλών , είναι ότι ο Μεγάλος Τράϊ Δέλλας δήλωσε «πέρσι» Πολύ πριν λήξη Πρωταθλήματος αποχώρηση από Παναιτωλικό ΟΧΙ για τίποτα «προγραμματικά»  , μείωσης προϋπολογισμού και τα λοιπά , αλλά διότι σε κρίσιμη ψηφοφορία (νομίζω Ε.Π.Ο.)  ο κ. Μπελεβώνης Ψήφισε Υπέρ του Εκλεκτού μΠΑΟυΚ…  Τρανός ο Τράϊ…. Πάντα Α.ε.κ.τζής δε…  Καμία Μομφή για τον Τράϊ … Επαγγελματίας….

(Νομίζω ότι κάπου τέτοιο χρόνο – διάστημα , βγήκε η Πίσσα Γεωργίου…).

ΥΓΟΥ 2.  Τυχαίο;….   «Ενδεχομένως – Ίσως – Μπορεί» , κατά τρομερό λεξιλόγιο Πανέξυπνης και Γλύκας Πρώην Σπουδάστριάς μου….  Τυχαίο Δε Νομίζω… (κατά σλόγκαν….)

Ο Κουρνιαχτός , στη Γενική Περιρρέουσα , πλακώνει ύστερα από ματς με Γάβρο και πριν ματς με μΠΑΟυΚ…   Σχετικό;… Άσχετο;… ΔΕΝ ξέρω…..  Το σημειώνω για την Πληρότητα των Αναφορών… 

ΥΓΟΥ’ 3.  Φώτη , επικοινωνιακά η ενασχόληση με το Μικρόκοσμο  μπορεί να είναι «πετυχημένη»…  Χμμμ… Ανάλογα με το Τί και το Πού θες να επικοινωνήσεις το Δικό σου…. (Επιστημονικά , Επικοινωνιακά το λέω…  και στην ίδια έννοια με το Κοινό Target Group στο οποίο θες να μιλήσεις – να έχεις σταθερό.. )

 • Όμως όλο το μακρόσυρτο που έγραψα…. Γνωρίζω … όσο γνωρίζω τεσπά… και Αλλοίμονο εάν ΔΕΝ το έχεις πληρέστερο , σου περιγράφει του λιγότερο «Μικρόκοσμου» … στον Κανονικό , Πλήρη Κόσμο Πραγματικού ΚΙΝΔΥΝΟΥ…

Τα πάντα λένε Πολύ Χειρότερα απ’ τη Χρονιά οπότε Συγκεκριμένη Π.α.ε. ΣΥΝ  ο χείριστος Περαστικός από Αγρίνιο Λεμονής σε Έριξαν…..

 • Φέτος … Τώρα … Έχεις  Μόνον (ευτυχώς) Μάκη Χάβο….  Κι όλα τα άλλα στα χέρια σου , να Πληρώσεις Πανάκριβα Γενάρη … ό,τι κατέβασε η Διοίκηση Οικονομικά το Καλοκαίρι …. Να διορθώσεις με Μάκη Χάβο τον Αχταρμά… 

Κι απέναντι σε «Θεούς» και «Δαίμονες»….. Ορθολογιστής Είμαι και Είσαι….. Ορισμένα Συμφέροντα …. «Μεγάκοσμου»…

Έτσι;;…

Δυστυχώς έτσι…

 

Θ._

 

* Μια παραφθορά από ρήσεις Ισοκράτη και Πλάτωνα…

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. Ανώνυμος

  •”.. Με προειδοποίηση στο Προσφατότατο Συμβούλιο της S.L. – ΟΚ , δίχως νύξη για Παναιτωλικό , από Ιδιοκτήτη Κεντρικής Παε…”

  Διόρθωση , από Γραφιά ανάρτησης , Θ._

  Ο κ. Μαρινάκης επέλεξε .. στη δική του …ΟΚ , κατά την κρίση μου “απειλητική” επικοινωνία , να αναφέρει και να “καταγγείλει” Μισή κι ανέσωστη κσι περικομμένη Δήλωση Ιδιοκτήτη Παναιτωλικού….

  Έκαστος το είδος του και ο Λουμίδης στους Καφέδες…..

  (άσχετο..και άνεφ διαφήμισης στο Λουμίδη… ώστε να το απαλύνω… Πρώτη φορά απόψε μπήκα Λουμίδη- Ομόνοια….. Παιδιά …. Η μπουκωμένη Πόλης Μύτη διέκρινε αρώματα κι Εσπρεσιές αλεσμένες – Ψημένες ….. Γνήσιες…)

  Καμία σχέση – καμία με τη Μπόχα “S.L.”.

  Αφτά,

  Θ._

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.