Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

“Oσα από τη φιλία μου με τον Χρήστο Καπράλο”: παρουσιάζεται στο Αγρίνιο το βιβλίο του Βασίλη Παπασάικα

“Oσα από τη φιλία μου με τον Χρήστο Καπράλο”: παρουσιάζεται στο Αγρίνιο το βιβλίο του Βασίλη Παπασάικα

DSC_0136
Την Δευτέρα 4 – 11 – 2017 στις 7 το βράδυ στό κτήριο της Δημοτικής Αγοράς ο Δήμος Αγρινίου παρουσιάζει το βιβλίο του συμπατριώτη μας γλύπτη Βασίλη Παπασάικα με τίτλο « Όσα από τη φιλία μου με τον Χρήστο Καπράλο» των εκδόσεων Γαβριηλίδη. Την εισήγηση θα κάνει η αντιδήμαρχος πολιτισμού κυρία Μαρία Παπαγεωργίου και στη συνέχεια ο συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις της επιμελήτριας του βιβλίου κυρίας Βάσως Κυριαζάκου
Ο Βασίλης Παπασάικας στο βιβλίο αυτό επιχειρεί να μια αναδρομή στα οχτώ τελευταία χρόνια της ζωής του Χρήστου Καπράλου κατα τα οποία ο ίδιος υπήρξε ένας απ’ τους στενότερους φίλους του. Το εξώφυλλο του βιβλίου κοσμεί ενα σχέδιο του Βασίλη Παπασάικα που έκανε βλέποντας μια φωτογραφία όπου εικονίζεται ο ίδιος με τον Καπράλο στο χυτήριο του τελευταίου σε μια ανάπαυλα της δουλειάς. Αυτη είναι η δεύτερη συγγραφική απόπειρα του Παπασάικα μετά την πρώτη με τίτλο «Μικρές συντάξεις και σχέδια» και αυτή απο τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.
Στο προλογικό σημείωμα του βιβλίου η επιμελήτρια κυρία Βάσω Κυριαζάκου σημειώνει μεταξύ άλλων : «Σπάνια ένα βιβλίο βιογραφικού και αυτοβιογραφικού περιεχομένου περικλύει τόση ειλικρίνια. Ανταποκρινόμενος στο αίτημα πολλών φίλων ο Βασίλης Παπασάικας πήρε την απόφαση να γράψει για όσα έζησε ως μαθητής, βοηθός ,ομότεχνος και στενός φίλος του διεθνούς γλύπτη Χρήστου Καπράλου.»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.