Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Όσα είπε ο Γ.Βασιλειάδης στο Αγρίνιο για τις αθλητικές υποδομές (βίντεο)

Σημαντική ημέρα για τον τομέα του Αθλητισμού στην περιοχή του Αγρινίου είναι η σημερινή καθώς θα παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες το κλειστό γυμναστήριο στην περιοχή της αερογέφυρας. Μια αθλητική υποδομή που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είχε παραδοθεί προ… δεκαετιών.
Η εκδήλωση θα γίνει στις 17:00 παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Γ.Βασιλειάδη που ήρθε για το σκοπό αυτό στην πόλη. Ο κ.Βασιλειάδης μάλιστα σήμερα πολλές φορές χαρακτήρισε ως ανέκδοτο την εξέλιξη της κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου, κατι που ανέφερε και στις δηλώσεις του στο δημαρχείο Αγρινίου μια συνάντηση που την χαρακτήρισε ως ουσιαστική.
Μετά λοιπόν τη συνάντηση με τον δήμαρχο Αγρινίου ο Υφυπουργός πάρεση ως βασικός ομιλητής σε εκδήλωση που οργάνωσε η δημοτική παράταξη «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα-Πολίτες σε Δράση» σε αίθουσα ξενοδοχείου της πόλης, παρουσία εκπροσώπων σωματείων και φορέων. Παρόντες και οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ  Γ.Βαρεμένος και Μ.Τριανταφύλλου.
Στα πλαίσια της ομιλίας του στην εν λόγω εκδήλωση ο κ. Βασιλειάδης μίλησε για τον αθλητισμό και τις υποδομές. Yπογράμμισε πως η περιοχή του Αγρινίου αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στις αθλητικές υποδομές και πως ήταν αδιανόητο να είναι με ένα μόνο κλειστό γυμναστήριο που δεν καλύπτει τις ανάγκες , για το λόγο αυτό ήταν προτεραιότητα η ολοκλήρωση των έργων στο νέο γυμναστήριο. Τόνισε πως ο νομός έχει υποχρηματοδοτηθεί και απαιτούνται μεγάλες παρεμβάσεις.
Αναφέρθηκε ο κ. Βασιλειάδης σε κάποια «καλά νέα». Σύμφωνα με τα λεγόμενα του λοιπόν γίνονται προσπάθειες για να ενταχθεί στην αναμόρφωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων το έργο του γηπέδου Λεπενούς ώστε να καταστεί σοβαρή αθλητική εγκατάσταση. Επίσης θα γίνουν παρεμβάσεις στο γήπεδο του Καινουργίου και στον ταρτάν του ΔΑΚ Αγρινίου. Το κόστος αυτών των έργων εκτιμάται στα 350.000 ευρώ με το υπουργείο να καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό και το υπόλοιπο ο δήμος. Αυτά τα τρία έργα θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.Τόνισε εξάλλου πως θα γίνουν παρεμβάσεις  στο γήπεδο Θέρμου και αναμένεται η μελέτη για τα έργα στο ΔΑΚ Μεσολογγίου ενώ παρεμβάσεις αποκατάστασης έχουν ξεκινήσει και στις “παρατημένες” εγκαστάσεις κανόε-καγιάκ στον Εύηνο . Παράδεχτηκε μάλιστα πως μέχρι τώρα η “μερίδα του λέοντος” των πόρων πήγε στη Νάυπακτο.
Πρωτίστως ωστόσο ο υφυπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε στο πλαίσιο βάσει το οποίου η πολιτική ηγεσία διαχειρίζεται τον προϋπολογισμό για τα αθλητικά έργα. «Υπάρχει ο προϋπολογισμός της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αλλά δεν είναι ευαγγέλιο. Ανατρέπεται είτε θετικά είτε αρνητικά. Είναι ένας σφιχτός προϋπολογισμός, μεγαλύτερος από το παρελθόν αλλά χαμηλός ακόμη. Προσπαθούμε κάθε ευρώ να λύνει προβλήματα, να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη, να υπηρετεί τη χάραξη στρατηγικής για τον μαζικό αθλητισμό. Στο παρελθόν δεν υπήρχε σοβαρός προγραμματισμός, τα έργα γινόταν με σημαία ευκαιρία. Δεν ανταποκρίνοταν στις υπαρκτές ανάγκες. Εξαρτόταν και από τα αν μια περιοχή είχε “μπάρμπα στην Κορώνη”», ανέφερε.
vasileiadis-anatropi-tora (1)

vasileiadis-anatropi-tora (2)

vasileiadis-anatropi-tora (3)

vasileiadis-anatropi-tora (4)

vasileiadis-anatropi-tora (5)

vasileiadis-anatropi-tora (6)

vasileiadis-anatropi-tora (7)

vasileiadis-anatropi-tora (8)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.