Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Όσα πρέπει να ξέρετε για το « 1st Agrinio Night Run & kids Santa Run»

Όσα πρέπει να ξέρετε για το « 1st Agrinio Night Run & kids Santa Run»

Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τον Φιλαθλητικό Σύλλογο Αγρινίου διοργανώνουν για 1η χρονιά, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στις 18:00, το ξεχωριστό αθλητικό γεγονός « 1st Agrinio Night Run & kids Santa Run».Συμμετέχουν επίσης η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου,ο Σύλλογος δρομέων Υγείας Αγρινίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου, ο Ερασιτέχνης Παναιτωλικό και ο ΠΑΣ Ιωνικός 1980. Για το γεγονός αυτό παραχωρήθηκε σήμερα στο δημαρχείο Αγρινίου συνέντευξη Τύπου.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, αθλητές και μη, κάθε ηλικίας με καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα, έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση και στήριξη της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου στο δύσκολο και ταυτόχρονα σημαντικό έργο της.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει δύο αγώνες,  πέντε χιλιομέτρων και ενός χιλιομέτρου. Μόνο για την εγγραφή στον αγώνα των πέντε χιλιομέτρων θα δίνουν οι συμμετέχοντες ένα ποσό της τάξης των πέντε ευρώ που θα πάει εξολοκλήρου στην ΕΛΕΠΑΠ και τα γενναία παιδιά της.

Η αφετηρία θα είναι στην πλατεία Δημοκρατίας ενώ ο αγώνας θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα και η διαδρομή του αγώνα των 5 χλμ  θα ενώσει σημεία που αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της πόλης προσπαθώντας έτσι να τα αναδείξει. Πιο αναλυτικά, σημεία ενδιαφέροντος, ναοί, οδοί, ιστορικά κτίρια, πλατείες που αποτελούν ταυτότητα για την πόλη του Αγρινίου όπως, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Γήπεδο Παναιτωλικού, η Πλατεία Χατζοπούλου, ο Ναός Ιεράς Μητροπόλεως, οι Καπναποθήκες Παπαστράτου, η Πλατεία Δημάδη, η Δημοτική Λαχαναγορά, ο Ναός Αγίου Χριστοφόρου (Προστάτη της πόλης του Αγρινίου) και η Πλατεία Δημοκρατίας, θα ενωθούν και θα ζωντανέψουν ταυτόχρονα το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου.

Ταυτόχρονα θα διεξαχθεί και το 1st Agrinio Santa Run, μια διαδρομή ενός χιλιομέτρου, που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια με καθαρά εορταστικό χαρακτήρα καθώς τα παιδια και όλοι οι συμμετέχοντες θα προμηθευτούν την κόκκινη φορεσιά του Άη Βασίλη. Στην αφετηρία του αγώνα εξάλλου θα λάβουν χώρα και  δρώμενα .Στη διαδρομή του ενός χλμ, καταστηματάρχες της πόλης θα συμμετέχουν με την προσφορά εορταστικών κερασμάτων στους συμμετέχοντες και μη, αναδεικνύοντας έτσι την μοναδική φιλοξενία που χαρακτηρίζει την πόλη μας.

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την προσεχή  Δευτέρα στην πλατεία Μαβίλη. Τα μετάλλια είναι ήδη έτοιμα, όπως και οι μπλούζες της εκδήλωσης με τις οποίες θα τρέξει όποιος συμμετάσχει στον αγώνα των πέντε χιλιομέτρων.

Στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου ο αντιδήμαρχος Παιδείας Χρήστος Ζαρκαβέλης αναφέρθηκε στον τριπλό στόχο της διοργάνωσης, τον αθλητικό, ψυχαγωγικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα του 1st Agrinio Night Run & Santa Run καλώντας τους δημότες να πάρουν μέρος σε μια ιδέα που όλοι θέλουν να καθιερωθεί.
Ο πρόεδρος του Φιλαθλητικού Συλλόγου Αγρινίου, Λάμπρος Σκουφής,  τόνισε ότι μπορεί το Αγρίνιο να έχει τις δράσεις και τις διοργανώσεις που πρέπει ώστε όχι μόνο να μην πηγαίνουν αλλού οι Αγρινιώτες για να βρουν χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα αλλά, αντίθετα, να έρχονται επισκέπτες για να περάσουν τις γιορτές του στο Αγρίνιο. «Έχουμε επιλέξει να ζούμε εδώ, ξέρουμε τις γειτονιές και μαζί με τον δήμο θέλουμε να κάνουμε μια διοργάνωση που θα μείνει», επεσήμανε ο κ. Σκουφής.
Η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου Λαμπρινή Κολοβού επισήμανε την σημασία της στήριξης της τοπικής κοινωνίας και των συλλόγων για τα σπουδαία παιδιά του ιδρύματος.
Πέρα από την διασκέδαση  υπάρχει και ο φιλανθρωπικός σκοπός καθώς ο αγώνας είναι αφιερωμένος στα γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ και της σπουδαίας προσπάθειας που γίνεται εδώ και χρόνια.

Στην συνέντευξη Τύπου εκπροσωπήθηκαν ο Παναιτωλικός, η ΓΕΑ και ο Ιωνικός εκπρόσωποι των οποίων πήραν τον λόγο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

7 Σχόλια

 1. Χιονανθρωπος

  Santa run και ραντα πλαν….Το σκυλί του λουκυ Λουκ. Για να έρθει κόσμος στο Αγρίνιο πρέπει να τοποθετηθούν σε πολλά σημεία της πόλης μηχανήματα που θα βγάζουν τεχνητό χιόνι.Μόνο έτσι θα δούμε άσπρη μέρα. Τουλάχιστον γίνεται για καλό σκοπό….

 2. Ανικειμενικος

  Ο δήμος Αγρινίου οφείλει να κρατά ίσες αποστάσεις από όλα τα αθλητικά σωματεία ….Όχι να συνεργάζεται με ένα συγκεκριμένο και να το διαφημιζει τοσο πολυ τωρα τελευταια και όλοι οι άλλοι απλά να συμμετέχουν. ….Και η ελεπαπ στη μέση εγκλωβισμένη χωρίς να φταίει σε κάτι. Χαίρετε!

 3. Γιωργάκης

  «Αντικειμενικέ». Ο συγκεκριμένος σύλλογος σχεδίασε το event, δική του είναι η πρωτοβουλία και ο Δήμος προσεφέρθη να τον βοηθήσει με κάθε μέσο ως συνδιοργανωτής. Αυτή είναι πάγια τακτική όλων των ΟΤΑ ανά την επικράτεια, για κάθε σύλλογο/αθλητική ομοσπονδία και για κάθε άθλημα.

 4. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

  Βρε παιδιά, θα σας μαλώσω χρονιάρες μέρες! Όχι πως δεν είναι ωραίες τέτοιες πρωτοβουλίες, αλλά ,βρε παιδάκι μου, χάθηκε να επιλέξουν έναν ελληνικό τίτλο; Τι βαρβαρικά νάητ ράν και κιντσ σάντα ραν είναι αυτά; Συγγνώμη, εσάς σας φαίνονται εύηχα; Σας φαίνονται κατανοητά; Για καν ‘τε μια βόλτα έξω στην ΄πόλη και συζητήστε με τους πολίτες… Ένα είναι σίγουρο: όσοι συμμετάσχουν ή όσοι σχολιάσουν την εκδήλωση, θα αναφερθούν σε αυτή με άλλον προσδιορισμό: “Νυχτερινός αγώνας δρόμου”, “νυχτερινή βόλτα” , “τρέχω για τον Αη Βασίλη” ή κάτι τέτοιο! Η εκδίκηση της ελληνικής γλώσσας θα είναι ένα κρύο πιάτο…

 5. Νικος

  Ρέ παιδιά ποιος είναι αυτός ο φιλαθλητικος σύλλογος Αγρινίου και που είναι?έχει σχέση με στίβο η κάποιο άθλημα?

 6. Πανος

  Ένα κιλό μελομακάρονα κερασμενα στον πρόεδρο του φιλαθλητικου συλλόγου Αγρινίου και ένα κιλό κουραμπιεδες στον αντιπρόεδρο αν έχει….Τα προεδριλικια μας μαρανανε

 7. John

  Η διαφήμιση ενός συλλόγου παιδιά υπερισχύει δυστυχώς όλων των φιλανθρωπικων δρασεων!Ένα κιλό μελομακάρονα κερασμενα απο τον αι βασιλη είπαμε στο πρόεδρειο του φιλαθλητικου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.