Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Όσα συμφώνησαν ο δήμαρχος Αγρινίου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων

Όσα συμφώνησαν ο δήμαρχος Αγρινίου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων

Εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Αιτωλοακαρνανίας συναντήθηκαν την περασμένη Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020, με τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων η συνάντηση έγινε με διάθεση συνεργασίας για την εξεύρεση λύσεων και την επίλυση των προβλημάτων και από τις δύο πλευρές.

«Είμαστε πάντα στην διάθεση των Συναδέλφων αλλά και της Δημοτικής Αρχής προκειμένου με διάλογο και καλή διάθεση να δίνονται λύση στα προβλήματα. Ελπίζουμε να υπάρξουν λύσεις έτσι ώστε και οι Υπηρεσίες να λειτουργούν καλύτερα προς όφελος των πολιτών», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του συλλόγου τα αιτήματα που έθεσε και οι απαντήσεις του δημάρχου είναι οι εξής:

-Την καλύτερη ενσωμάτωση στην λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου, των εγκυκλίων που εκδίδει το Υπουργείο για την προστασία από την COVID.
Για το θέμα αυτό συμφωνήθηκε η ανάγκη εκπόνησης πλάνου λειτουργίας ανά Υπηρεσία σύμφωνα με τις εγκυκλίους και τις ανάγκες της, χρησιμοποιώντας κάθε δυνατότητα και ευελιξία που παρέχει ο νόμος.

-Την επίλυση του θέματος των χρωστούμενων υπερωριών καθώς και την ομαλοποίηση της διαδικασίας αποζημίωσης της υπερωριακής εργασίας από τούδε και στο εξής.
Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι πάντα η επιθυμία του ήταν να υπάρχει υπερωριακή εργασία όταν απαιτείται και να αποζημιώνονται για αυτή οι εργαζόμενοι. Ήθελε και θέλει να επιλυθεί το θέμα των απλήρωτων υπερωριών και την επιθυμία του αυτή την έχει ήδη μεταφέρει στον νέο ΠΟΥ. Συμφωνήθηκε επίσης να γίνει άμεσα συνάντηση μεταξύ του ΠΟΥ και του Δ.Σ. του Συλλόγου προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις του Συλλόγου στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

-Την επίλυση του θέματος των ΜΑΠ που δεν έχουν διατεθεί στους εργαζόμενους λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών ενστάσεων επί των διαγωνισμών.
Συμφωνήθηκε η απόδοσή τους σε χρήμα σε περίπτωση που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μέχρι τέλους του έτους όπως προβλέπεται και από την σχετική νομοθεσία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.