Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Οσφυαλγία και ισχιαλγία – Πώς θα ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα

Οσφυαλγία και ισχιαλγία – Πώς θα ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα

Η οσφυαλγία και η ισχιαλγία αποτελούν δύο πολύ επώδυνα προβλήματα υγείας, τα οποία αλλάζουν προς το χειρότερο την καθημερινότητα του ασθενούς, ανεξαρτήτως ηλικίας. Η βασικότερη αιτία προέρχεται από την εκφύλιση του μεσοσπονδύλιου δίσκου.

Οσφυαλγία

Η οσφυαλγία είναι το δεύτερο πιο κοινό πρόβλημα που αναγκάζει πολλούς να επισκεφθούν τον γιατρό και να καταφύγουν σε διάφορες φαρμακευτικές θεραπείες ή φυσικοθεραπείες. Περίπου το 20% του πληθυσμού της Ελλάδος πάσχει από οσφυαλγία στις μέρες μας.

Ανάλογα με την κληρονομικότητα του καθενός και τον τρόπο ζωής που ακολουθεί, η εκφύλιση δίσκου μπορεί να έρθει πιο νωρίς απ’ ότι σε άλλους ανθρώπους.

Ο πόνος της μέσης ωστόσο όταν δεν οφείλεται σε σοβαρά αίτια που απαιτούν χειρουργείο μπορεί να μειωθεί με διάφορες τεχνικές.

Οι ασκήσεις που εστιάζουν στην συγκεκριμένη περιοχή είναι μία πολύ συχνή τεχνική και συγκεκριμένα έχει παρατηρηθεί ότι η μεθοδολογία pilatesμπορεί να αποφέρει πολλά οφέλη. Από την άλλη η φυσικοθεραπεία έχει επίσης πολλά θετικά.

Ισχιαλγία

Η πίεση στο ισχιακό νεύρο μπορεί να προκαλέσει ενόχληση και πόνο στην πλάτη που απλώνεται στους γλουτούς και το πόδι. Ο ασθενής μπορεί να μείνει καθηλωμένος στο κρεβάτι για λίγες μέρες και να αποφύγει οποιαδήποτε χειρουργική παρέμβαση. Εξάλλου το 90% τελικά δεν χειρουργείται.Η κήλη δίσκου και η σπονδυλική στένωση είναι οι συχνότερες αιτίες πόνου της ισχιαλγίας.

Εάν η κατάσταση γίνει δυσάρεστη και αντί να καλυτερεύει, χειροτερεύει, ο νευροχειρουργός μπορεί να δώσει τη λύση, με διάφορες σύγχρονες επεμβάσεις όπως η μικροδισκεκτομή, ηαποσυμπίεση του σπονδυλικού σωλήνα, η σπονδυλοδεσία κ.α.

Νευροχειρουργός Π. Σταυρινού

Κλείστε Ραντεβού: 210 48 09 723

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.