Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας: Τα αποτελέσματα των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια

ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας: Τα αποτελέσματα των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Την Τρίτη 23.11 διεξήχθησαν οι εκλογές στην Αιτωλοακαρνανία για την ανάδειξη του νέου Υπηρεσιακού Συμβουλίου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι παρατάξεις που διεκδίκησαν την ψήφο των εργαζομένων για το μόνιμο προσωπικό ήταν: η Συνεργασία Εργαζομένων ΟΤΑ του προέδρου Θύμιου Κομματά, η Δύναμη Υπαλλήλων ΟΤΑ και η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ο.Τ.Α.

Παρά την μεγάλη διαφορά μεταξύ πρώτης και δεύτερης παράταξης, οι έδρες μοιράστηκαν. Για να πάρει και τις δύο έδρες η πρώτη παράταξη χρειαζόταν τουλάχιστον ποσοστό 75% και άνω. Συγκεκριμένα, η Συνεργασία Εργαζομένων έλαβε 457 ψήφους και ποσοστό 68%, η Δύναμη Υπαλλήλων 179 ψήφους και ποσοστό 27% ενώ η ΔΑΣ 35 ψήφους που αντιστοιχεί σε ποσοστό 5%.

Εκλέγονται λοιπόν, από τη Συνεργασία Εργαζομένων ο Θύμιος Κομματάς με αναπληρωματικό μέλος τον Ευάγγελο Νταραντούμη και από τη Δύναμη Υπαλλήλων ο Γεράσιμος Τσιρογιάννης με αναπληρωματικό μέλος τον Νικόλαο Θώμο.

Δείτε τα αποτελέσματα:

 

 

ΙΔΑΧ

Επί συνόλου 290 εγγεγραμμένων

ΨΗΦΙΣΑΝ 137

ΕΓΚΥΡΑ 125

ΑΚΥΡΑ – ΛΕΥΚΑ 12

 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΨΗΦΟΙ ΠΟΣΟΣΤΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 79 63,2%
ΔΥΝΑΜΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 46 36,8%

 

Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια αποτελούνται από 2 αιρετά μέλη και 3 οριζόμενα.

Όταν εξετάζουν θέματα μονίμων από τα αιρετά μέλη συμμετέχουν ένας εκλεγμένος εκπρόσωπος του πρώτου συνδυασμού και ένας του δεύτερου συνδυασμού από τις αρχαιρεσίες των μονίμων .

Όταν εξετάζουν θέματα ΙΔΑΧ από τα αιρετά μέλη συμμετέχουν ένας εκλεγμένος εκπρόσωπος του πρώτου συνδυασμού και ένας του δεύτερου συνδυασμού από τις αρχαιρεσίες των ΙΔΑΧ.

Όταν εξετάζουν θέματα που αφορούν  μονίμους και ΙΔΑΧ (O.E.Y, κ.λ.π. οπού προβλέπεται συμμέτοχη μονίμων και αορίστου) από τα αιρετά μέλη συμμετέχουν ένας εκλεγμένος εκπρόσωπος του πρώτου συνδυασμού  από τις αρχαιρεσίες των μονίμων και ένας εκλεγμένος εκπρόσωπος του πρώτου συνδυασμού  από τις αρχαιρεσίες των ΙΔΑΧ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    Η αχρηστη ειδηση της ημερας απο πολλες αποψεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.