Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Eντείνει τις αντιδράσεις για τις απολύσεις το Σωματείο Εργαζομένων του Νηρέα

Eντείνει τις αντιδράσεις για τις απολύσεις το Σωματείο Εργαζομένων του Νηρέα

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων «Νηρεύς», μετά από πρόσκληση του Διοικητικού του Συμβουλίου, την Δευτέρα 22 Ιούνη και ώρα 3 μμ στο πνευματικό κέντρο στον Αστακό.

Θέμα της συνέλευσης  ήταν«η απόσυρση των σχεδίων για απολύσεις, που προτίθεται να πραγματοποιήσει η διοίκηση της εταιρείας ΝΗΡΕΑΣ Α.Ε.», στα πλαίσια της οποίας και έγιναν παρεμβάσεις και από εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και της “Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων γάλακτος τροφίμων & ποτών”.

Η σχετική ενημέρωση κάνει λόγο για «μαζική συμμετοχή των συναδέλφων» και αναφέρει πως μετά από τη συζήτηση που έγινε και τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων γάλακτος τροφίμων & ποτών, τα μέλη του Σωματείου προχώρησαν σε μυστική ψηφοφορία πάνω στην πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου που ήταν:

  • Να ζητηθεί συνάντηση εκπροσώπων των διοικητικών συμβουλίων, του Σωματείου, του Ε.Κ.Α. και της ομοσπονδίας Γ-Τ-Π, με την διοίκηση της επιχείρησης ΝΗΡΕΑΣ Α.Ε., με αίτημα την ανάκληση της ενημερωτικής απόφασης της επιχείρησης προς το Δ.Σ. του σωματείου, για απολύσεις των συναδέλφων φυλάκων.
  • Την ώρα της συνάντησης να πραγματοποιηθεί δίωρη στάση εργασίας σε όλη την επιχείρηση και συγκέντρωση στο χώρο του συσκευαστηρίου.
  • Αν η διοίκηση της επιχείρησης δεν δεχτεί την ικανοποίηση του αιτήματός να ακολουθήσει  24ωρη προειδοποιητική απεργία, με ανοιχτή ημερομηνία σε απόφαση που θα πάρει το Δ.Σ. του Σωματείου, και απεργιακή συγκέντρωση στο χώρο του συσκευαστηρίου.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Γ.Σ. ήταν ομόφωνο, επικυρώνοντας την αγωνιστική πρόταση του Δ.Σ.

Μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης το Δ.Σ. κάλεσε όλους τους φορείς της περιοχής να στηρίξουν με κάθε τρόπο τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες  για να μην υλοποιηθούν οι μεθοδεύσεις της επιχείρησης.

“ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ , ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ“, καταλήγει η ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.