Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Ουρά και την Πέμπτη για τεστ κορωνοϊού στο Αγρίνιο

Ουρά και την Πέμπτη για τεστ κορωνοϊού στο Αγρίνιο

 Δεύτερη ημέρα η σημερινή κατά την οποία στο Αγρίνιο προσφέρεται η δυνατότητα σε οποιονδήποτε πολίτη επιθυμεί να υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού.

Και σήμερα η προσέλευση είναι μεγάλη στο χώρο της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου και χαρακτηριστικό είναι πως έχει δημιουργηθεί η σχετική «ουρά»

Θυμίζουμε πως τα τεστ  διενεργούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 8:30πμ έως 10:30πμ  και απευθύνονται  σε πολίτες που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα (πυρετό, βήχα, πονόλαιμο κ.α), καθώς τα άτομα με συμπτώματα θα πρέπει να απευθύνονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου.

Τα τεστ διενεργούνται από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) στα πλαίσια των δειγματοληπτικών ελέγχων του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου και  την 3η ΤΟΜΥ Αγρινίου .

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσέρχονται τηρώντας αυστηρά τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας (μάσκα, διατήρηση ασφαλών αποστάσεων) και να προσκομίζουν υποχρεωτικά το ΑΜΚΑ τους διευκολύνοντας το έργο της ΚΟΜΥ.  Παράλληλα καλούνται να συμπληρώσουν  έγγραφο με κάποια στοιχεία βασικά.

Σημειωτέον πως η χρονική συγκυρία της έναρξης των δωρεάν τεστ στο Αγρίνιο συμπίπτει με την έξαρση των κρουσμάτων στη χώρα. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 217 νέα κρούσματα κατανέμοντας τρία στην Αιτωλοακαρνανία με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι δυο είναι κάτοικοι του δήμου Αγρινίου.

Ο συντονιστής της ΚΟΜΥ –και της 3η ΤΟΜΥ- Κώστας Ποσονίδης, γενικός οικογενειακός γιατρός-διευθυντής ΕΣΥ, εκφράζει «πολλές ευχαριστίες στους πολίτες για την κατανόηση αλλά και συγνώμη για την ταλαιπωρία που ίσως είχαν»

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.