Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Ουσιαστική στήριξη του Νοσοκομείου Αγρινίου από το Ίδρυμα «Ιωάννη και Ελισάβετ Κάππα» με κατασκευή θαλάμου αρνητικής πίεσης

Ουσιαστική στήριξη του Νοσοκομείου Αγρινίου από το  Ίδρυμα «Ιωάννη και Ελισάβετ Κάππα» με κατασκευή θαλάμου αρνητικής πίεσης

Σε έμπρακτη στήριξη του Νοσοκομείου Αγρινίου προέβη το κοινωφελές Ίδρυμα «Σε μνήμη Ιωάννη και Ελισάβετ Κάππα» με έδρα το Αγρίνιο.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου- δωρεά προς το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, που αφορά στην κατασκευή θαλάμου αρνητικής πίεσης, για τη νοσηλεία ασθενών με COVID- 19 ή παρόμοιων περιπτώσεων μολυσματικών ασθενειών.

Την μελέτη, ανάθεση και κατασκευή του θαλάμου ανέλαβε το Δ.Σ του Ιδρύματος, κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Το κόστος της κατασκευής ανήλθε στο ποσό των 20.000 ευρώ και η δαπάνη του έργου επιβάρυνε αποκλειστικά τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος.

«Στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, ευελπιστούμε ο θάλαμος αυτός να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στη διάθεση του Νοσοκομείου της πόλης μας και ακολούθως στην υπηρεσία των συμπολιτών μας», αναφέρει το Δ.Σ. του ιδρύματος.

Τα μέλη του   κ.κ. Κάππας Αναστάσιος (Πρόεδρος), Πιστιόλας Κωνσταντίνος (Αντιπρόεδρος), Σελιμάς Ιωάννης (Γραμματέας), Λιανός Κωνσταντίνος (Ταμίας) και Παλιούρα Μίρκα (Μέλος) εξάλλου εκφράζουν την ευχή για αποτελεσματική αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και μια γρήγορη επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα.

Το «Ίδρυμα σε μνήμη Ιωάννη και Ελισάβετ Κάππα» είναι ένα κοινωφελές φιλανθρωπικό ίδρυμα με έδρα το Αγρίνιο που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 2014, έπειτα από επιθυμία των αδελφών Ιωάννη και Ελισσάβετ Κάππα.

Ο Ιωάννης και η Ελισσάβετ Κάππα γεννήθηκαν, μεγάλωσαν κι έζησαν στο Αγρίνιο, ενώ δραστηριοποιήθηκαν στο χώρο του εμπορίου. Απεβίωσαν το 2002 και 2008 αντίστοιχα και άφησαν κληρονόμο της περιουσίας τους το «Ίδρυμα σε μνήμη Ιωάννης και Ελισσάβετ Κάππα».

Σκοπός του Ιδρύματος είναι η οικονομική ενίσχυση άλλων ήδη λειτουργούντων και νόμιμα συσταθέντων στο Αγρίνιο Ιδρυμάτων, όπως το Νοσοκομείο Αγρινίου, το Γηροκομείο Αγρινίου, το εργαστήρι “Παναγία Ελεούσα”, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, καθώς και η απονομή χρηματικών βραβείων και υποτροφιών σε αριστεύσαντες μαθητές του Δήμου Αγρινίου, η αρωγή ασθενούντων και οικονομικά αδυνάτων ατόμων.

   

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.