Σχολικοί τροχονόμοι καταγγέλλουν στην τηλεόραση του OPEN ότι αμείβονται με «ψίχουλα».
Ειδικότερα οι σχολικοί τροχονόμοι, που ρυθμίζουν το κυκλοφοριακό εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των μαθητών καθώς διασχίζουν τους δρόμους από και προς το σχολείο, ενώ δουλεύουν πέντε ημέρες την εβδομάδα για δυο ώρες, δεν ασφαλίζονται και δεν παίρνουν ένσημα ενώ ο μισθός τους δεν ξεπερνά τα 176 ευρώ!
Τα παραπάνω υποστήριξαν σχολικές τροχονόμοι από το Αγρίνιο που μίλησαν στην κάμερα του OPEN, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι είναι «στον αέρα» καθώς δεν έχουν καμία ασφάλεια ενώ εργάζονται και δεν παίρνουν καν τον βασικό μισθό καθώς θεωρούνται σε ειδικό καθεστώς.
Σημειωτέον ότι ο λόγος γίνεται για 2.000 εργαζόμενους πανελλαδικά, μερικούς από τους οποίους δουλεύουν πάνω από 25χρόνια ως σχολικοί τροχονόμοι.
«Βρισκόμαστε στους δρόμους με βροχές και καταιγίδες, ρυθμίζουμε το κυκλοφοριακό κομφούζιο και γινόμαστε γέφυρα για να περάσουν τα παιδιά και να πάνε ασφαλή στον προορισμό τους», ανέφερε αρχικά εκπρόσωπος σχολικών τροχονόμων στο OPEN.
«Βρισκόμαστε εκεί δύο ώρες την ημέρα, χωρίς ένσημα, χωρίς ασφάλεια. Ο θεσμός αυτός έχει ξεκινήσει από το 1997 και έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία. Έχουμε αποτρέψει ατυχήματα», πρόσθεσε.
4 Σχόλια
Να μην πάτε αν δεν σας αρέσει!! Βασικό μισθό για 2 ώρες δουλειάς την ημέρα θέλετε???
Ο βασικός μισθός είναι 850 για 40 ωρες δουλειά την εβδομάδα. Περίπου 196 ώρες τον μήνα. Οι σχολικοί τροχονόμοι Εργάζονται 1 ώρα την ημέρα Περίπου 22 ώρες το μήνα για 8 μήνες. Πόσα χρήματα θα έπρεπε να παίρνουν?
Η αύξηση του κατώτατου αρχίζει πρωταπριλιά…
Αυτό έλειπε να επιδοτουμε τον καθενα για 1 ώρα δουλειά την ημέρα.
Αν δε σας φτάνουν τα λεφτά που σας χαρίζει το κράτος υπάρχουν άπειρες δουλειές να κάνετε. Παραιτηθείτε λοιπόν