Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ-Aγρίνιο: το Ειδικό Σχολείο «Μαρία Δημάδη» έδειξε πως «η ζωή γίνεται όμορφη»

Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ-Aγρίνιο: το Ειδικό Σχολείο «Μαρία Δημάδη» έδειξε πως «η ζωή γίνεται όμορφη»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, σήμερα 3η Δεκεμβρίου, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο «Μαρία Δημάδη» πραγματοποίησε δράση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας για τη διαφορετικότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και το σεβασμό στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Σημαντική ήταν η συμμετοχή μαθητών του 4ου ΓΕΛ Αγρινίου και της εκπαιδευτικού Μαίρης Τσιαμάκη.

Αρχικά εκφωνήθηκε από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Σεραφείμ Λάππα χαιρετισμός, ακολούθησε ενημέρωση για τη σημαντικότητα της ημέρας με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών από την κοινωνική λειτουργό, Πολυξένη Τσώνη και την ψυχολόγο, Παναγιώτα Χρυσοβέργη, ενώ παράλληλα διανέμονταν έντυπο υλικό της δράσης, μπαλόνια και γλυκίσματα στους διερχόμενους.

Στη συνέχεια, οργανώθηκαν παραολυμπιακά αθλήματα από τη γυμνάστρια του σχολείου , Θάλεια Νικολακοπούλου και έπειτα μαθήτριες του Λυκείου παρουσίασαν χριστουγεννιάτικο χορευτικό δρώμενο και μοίρασαν καραμέλες στα παιδιά. Η δράση έκλεισε με τραγούδια στέλνοντας μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης.

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο «Μαρία Δημάδη» ευχαριστεί το προσωπικό του σχολείου για τη συμμετοχή και προσφορά στη διοργάνωση της δράσης, τους γονείς που στήριξαν με την παρουσία τους καθώς επίσης το 4ο Λύκειο Αγρινίου.

Θερμά ευχαριστήρια εκφράζονται επίσης προς τους χορηγούς μας για την προσφορά τους. Συγκεκριμένα τους Δήμο Αγρινίου, Βασιλική Α.Τσούνη και την εταιρία της «Firma» – Κατασκευή Πινακίδων & Φωτεινών Επιγραφών, Χρήστο Παγώνη και το κατάστημα του Πυροτεχνουργική Αγρινίου και την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «STARMARKET – ΠΡΙΤΣΟΥΛΗΣ»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.