Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Παγώνη για παραλλαγή Όμικρον: «Θα κάνουμε επιπλέον δόση εμβολίου αν χρειαστεί» (βίντεο)

Παγώνη για παραλλαγή Όμικρον: «Θα κάνουμε επιπλέον δόση εμβολίου αν χρειαστεί» (βίντεο)

Καλεσμένη στην ενημερωτικη εκπομπή του ΣΚΑΙ «Σήμερα» ήταν η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Απαντώντας στα ερωτήματα που της τέθηκαν, έκανε λόγο για «μεγάλο λάθος» της κυβέρνησης σε περίπτωση που προχωρήσει σε lockdwon και το απέρριψε και η ίδια σχολιάζοντας πως δεν υφίσταται τέτοιο σενάριο με 67% εμβολιασμούς.

«Να είμαστε ψύχραιμοι, υπάρχει ένας πανικός. Ακόμα δεν έχουν απαντηθεί δυο βασικά ερωτήματα που είναι σημαντικά για τους επιστήμονες. Πρώτα από όλα δεν ξέρουμε άμα την πιάνει το εμβόλιο, πολύ πιθανόν να την καλύπτει και επίσης πόσο μεταδοτική είναι επειδή έχει 32 μεταλλάξεις σε σχέση με την Δέλτα που έχει 16» ΥΠΟΓΡΆΜΜΙΣΕ , ενώ τόνισε πως δεν δείχνει να είναι πιο θανατηφόρα από άλλες μεταλλάξεις.

Όσον αφορά στον εμβολιασμό, η κυρία Παγώνη σημείωσε πως ενδέχεται να χρειαστεί επαναπροσαρμογή του εμβολίου η οποία θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 100 ημερών.

Τέλος, η κ. Παγώνη έκανε λόγο για μεγάλο λάθος της κυβέρνησης σε περίπτωση που προχωρήσει σε λοκντάουν και το απέρριψε και η ίδια σχολιάζοντας πως δεν υφίασταται τέτοιο σενάριο με 67% εμβολιασμούς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.