Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Παιδικές χαρές του Αγρινίου στο ημίφως

Παιδικές χαρές του Αγρινίου στο ημίφως

Πολλοί γονείς του Αγρινίου έχουν την άποψη ότι κάποιες παιδικές χαρές στην πόλη δεν φωτίζονται επαρκώς , αναφέρει σε παρέμβαση του αναγνώστης του agrinionews.gr. Καταγράφει ως εξής την εικόνα:

Παιδική χαρά του Αγ.Κωνσταντίνου, δίπλα στα ΕΛΤΑ.

Ενώ το γήπεδο μπάσκετ δίπλα στην παιδική χαρά έχει ικανοποιητικό φωτισμό, στην παιδική χαρά επικρατεί το μισοσκόταδο.

Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου 5x5, στον Άγιο Κων/νο, επί της οδού Εργάνης:

Ώρα 20:32 στις 05/09/2020 και δεν είχε καθόλου φως, ενώ είχε για τα καλά νυχτώσει.

Παιδική χαρά πίσω από τον παλιό Σταθμό Τρένων:

Κάποιες λάμπες – εδώ και καιρό σπασμένες – συνθέτουν και κει μία κατάσταση που δεν εμπνέει τον γονιό να πάει με τα παιδιά του. Αν οι λάμπες αυτές πέφτουν συχνά θύματα επιτήδειων, να επιλεγούν άλλου είδους προβολείς, πιο ανθεκτικοί.

Τέλος, η πολύπαθη παιδική χαρά στα παλιά Σφαγεία.

Και κει, αμφιβάλλω αν ποτέ εγκαταστάθηκε ικανοποιητικός φωτισμός. Ίσως τελικά αυτό το μισοσκόταδο να άνοιγε την όρεξη σε κάποιους να την καταστρέφουν, γιατί αλλιώς συμπεριφέρεσαι σε ένα φωτεινό μέρος κι αλλιώς σε ένα σκοτεινό και λίγο απόμερο, ομολογουμένως.

Η εν λόγω παιδική χαρά θα πρέπει να επανέλθει στην σωστή της κατάσταση το συντομότερο δυνατό. Ίσως, τώρα που είδαμε, τι χάνουμε, να είμαστε και μεις όλοι οι χρήστες της πιο προστατευτικοί μαζί της και να καταγγέλουμε φαινόμενα βανδαλισμού, όταν υποπέφτουν στην αντίληψή μας.

Πάντως, το να αφήνεται έτσι «στραπατσαρισμένη» δεν νομίζω ότι βρίσκει σύμφωνο κανένα.

Αν ο Δήμος δεν δράσει σε εύλογο χρονικό διάστημα, τότε μία σκέψη είναι να ιδρυθεί μία ομάδα στο Facebook με την επωνυμία «Φίλοι Παιδικών Χαρών Αγρινίου» που θα αναλάβει να «συνεφέρει» -όσο μπορεί- την συγκεκριμένη παιδική χαρά, αλλά και άλλες στο μέλλον αν χρειαστεί.

Σε κάθε περίπτωση, ο επαρκής φωτισμός είναι απαραίτητος για την ασφάλεια των παιδιών μας αλλά και την προστασία αυτών των ζωτικών χώρων.

ΧΠ

Φωτό αρχείου 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.