Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Παλαιοκομματικές αντιλήψεις: μαζική αποστολή φακέλων με σταυρωμένα ψηφοδέλτια σε δημότες Αγρινίου

Πολλοί φάκελοι είχαν παραλήπτες ανθρώπους που ήταν κάποτε σε μια λίστα ψηφοφόρων αλλά τώρα έχουν… αποδημήσει εις Κύριον!

Μεταξύ θυμηδίας και οργής κινήθηκαν τα συναισθήματα πολλών Αγρινιωτών χθες όταν είδαν ποιον τρόπο διάλεξαν για να προωθήσουν την υποψηφιότητά τους γνωστά στελέχη του συνδυασμού Παπαναστασίου.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορήθηκε το agrinionews.gr από πάμπολλα τηλέφωνα διαμαρτυρόμενων συμπολιτών , σε χιλιάδες διευθύνσεις έφτασαν ταυτόχρονα τρεις φάκελοι με προεκλογικό υλικό και ψηφοδέλτια σταυρωμένα στα ονόματα (από ένα σε καθε φάκελο αντιστοίχως ) των τριών υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, που τυγχάνει να έχουν και εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ τους.

Βεβαίως η πρακτική αυτή δεν είναι νέα. Χρησιμοποιείται εδω και δεκαετίες κατά κόρον από υποψήφιους όντας μια άκρως παλαιοκομματική τακτική.

Οι ενστάσεις ωστόσο από αυτή την ταυτόχρονη … προωθητική ενέργεια των τριών στελεχών της δημοτικής αρχής είναι πολλές. Πρώτα και κύρια, είναι εξαιρετικά υποτιμητικό για κάποιον να του δίνεις το ψηφοδέλτιο σταυρωμένο, ούτως ή άλλως. Σχεδόν υπαινίσσεσαι ότι μπορεί να κάνει κανένα λάθος και να το «ρίξει» αλλού, οπότε το διασφαλίζεις εσύ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επικοινώνησαν χαρακτηρίζοντας προσβλητικό το γεγονός πως τους εστάλη σταυρωμένο ψηφοδέλτιο. «Για πρόβατα μας περνάνε;» αναρωτήθηκαν.

Ακολούθως, είναι η όχληση από μια τέτοια ενέργεια καθώς και οι δυσάρεστες παρενέργειες όπως το ότι πολλοί φάκελοι είχαν πάνω ονόματα ανθρώπων που ήταν κάποτε σε μια λίστα ψηφοφόρων αλλά τώρα έχουν… αποδημήσει εις Κύριον!

Και τρίτο και σημαντικότερο, τίθεται και θέμα προσωπικών δεδομένων. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτήθηκαν πως βρέθηκε το όνομά τους στο γκρουπ εκείνων που θα ψηφίσουν τον συγκεκριμένο συνδυασμό και πρέπει να επηρεαστούν με σταυρωμένο ψηφοδέλτιο! Βλέπετε, κανείς δεν θέλει την σήμερον ημέρα να είναι σε κάποια λίστα χωρίς την έγκρισή του.

Όλα τα παραπάνω αφορούν σε χιλιάδες διευθύνσεις και πολίτες και σίγουρα εκφράζουν μια ξεπερασμένη πολιτική αντίληψη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

7 Σχόλια

 1. ΟΝΟΜΑΤΑ

  Απαραδεκτο. Παρακαλούμε να δημοσιοποιηθουν τα ονόματα των υποψηφίων αυτών…

 2. τρεχαγυρευοπουλος

  ….και ολοι εσπευσαν να τηλεφωνησουν στο αγρινιοnews μολις τους ηρθε ο φακελος!!
  μαλλον εσεις περνατε για ζωα τους ανθρωπους

 3. Ανώνυμος

  Νομίζουν ότι οι άνθρωποι είναι ακόμη αναλφάβητοι όπως το 1961 που ψήφισαν και τα δέντρα

 4. Φαναρτζής-στοκαδόρος

  Άκη έλα να σου δώσω ψηφοδέλτιο.

 5. Δημήτρης

  Ψηφοδέλτιο κ εμένα που τα θέλω σταυρωμένα

  Φτιάξτε όλοι την χωρίστρα
  Με το 1
  Με το 2
  Με το 3

 6. Ανώνυμος

  ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ !! ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΝΔΟΞΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑΣ ΤΟΥ 1951.ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΗΓΑΝ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΜΠΡΑΒΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ….ΔΕΝΤΡΑ!!!!!!! ΤΟΤΕ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΟΙ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ-ΤΑ ΤΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ (ΠΡΩΗΝ ΧΙΤΕΣ-ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ-ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΔΕΣ-ΓΙΟΣΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ)!!!!!! CHRISTOS

 7. haha

  ΄Η λογική και η αισθητική των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων-αντιδημάρχων και που χρησιμοποίησαν αυτή την πρακτική είναι ένα θέμα .
  Εκείνο όμως που εμένα μου δημιουργήθηκε ως απορία είναι: Αλήθεια που υπάρχουν τόσα πολλά χρήματα για τόση μεγάλη προβολή – και πίεση- προς τους ψηφοφόρους για να εκλεγείς απλά δημοτικός σύμβουλος;
  Και αλήθεια, γι΄αυτους δεν ισχύει ο εκλογικός νόμος για όριο προεκλογικών δαπανών; Γιατί όχι μόνο υπερβαίνουν τα όρια, αλλά το κάνουν προκλητικά, αυτοί που μάλιστα ως αντιδήμαρχοι κλπ.θέλουν να μας διοικήσουν εκ νέου, υποθέτω με … νομιμότητα και ηθική. ΄Ετσι τουλάχιστον λένε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.