Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

ΠΑΜΕ- ΕΚΑ: Κυριακή 8 Μάη συγκέντρωση στο Αγρίνιο για την Πρωτομαγιά

ΠΑΜΕ- ΕΚΑ:  Κυριακή 8 Μάη συγκέντρωση στο Αγρίνιο για την Πρωτομαγιά

ergatiki-protomagia-istoria-elladaΤο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου καλεί “τους εργαζόμενους , τους άνεργους , τους συνταξιούχους , τη νεολαία και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής να πάρουν μέρος στο φετινό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μάη και να δώσουν μαχητικό αγωνιστικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο». Αναφέρει:
130 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ηρωικό ξεσηκωμό των εργατών του Σικάγου. Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης , κομμάτων του ευρωμονόδρομου, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., Ε.Κ.Τ. , κεφαλαίου εξαπολύει ανελέητη επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις που με αγώνες και θυσίες κατέχτησε η εργατική τάξη όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Η ανεργία, η φτώχεια , η εξαθλίωση όλο και διευρύνονται. Οι εργαζόμενοι που έχουν μεροκάματο αναγκάζονται να εργάζονται με όρους μεσαίωνα , χωρίς ωράρια, χωρίς δικαιώματα, κακοπληρωμένοι και πολλές φορές απλήρωτοι. Οι απειλές , η τρομοκρατία , οι εκβιασμοί από μεριάς της εργοδοσίας σε κάθε χώρο δουλειάς , σε κάθε κλάδο δεν έχουν τελειωμό.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το νομοσχέδιο λαιμητόμο που έφερε για το ασφαλιστικό έχει σα στόχο να βάλει ταφόπλακα σε ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης , ανοίγοντας δρόμους, στα κοράκια που καιροφυλακτούν, για την ιδιωτική ασφάλιση.
Συνάδελφοι, σ’ αυτή την επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη, τιμώντας τον ηρωικό ξεσηκωμό του Σικάγου το 1886 κι όλους αυτούς που έπεσαν στα πεδία της ταξικής πάλης , συνεχίζει να οργανώνει την πάλη της μαζί με τ’ άλλα λαϊκά στρώματα .

 Να παρθεί πίσω ο νόμος λαιμητόμος. Προετοιμάζουμε καθημερινά, μ’ όλες τις δυνάμεις μας, την επιτυχία της 48ωρης απεργίας, όταν τολμήσουν να τον φέρουν στη βουλή για ψήφιση.
 Δίνουμε απάντηση στην προκλητική απόφαση της κυβέρνησης για αργία την Τρίτη του Πάσχα.
 Συμμετέχουμε όλοι στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 8 Μάη και ώρα 10:30 στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο.

Μ’ αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τη νίκη , την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Διεκδικούμε ο πλούτος που παράγουν η εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα να αξιοποιείται για τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Αιτωλ/νίας καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του νομού να δώσουν ταξικό αγωνιστικό «παρών» στην Απεργία ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο νομό για να τιμήσουμε το φετινό γιορτασμό της 1ης Μάη .
Η 1η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΑΓΡΙΝΙΟ 10:30 στην κεντρική πλατεία
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 10:30 στην κεντρική πλατεία
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 10:30 στο λιμάνι

ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΖΗΤΩ Η 1η ΜΑΗ
ΚΑΙ Η ΠΑΛΗ Η ΤΑΞΙΚΗ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓ/ΤΑ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ ΩΡΑ 10:30 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Στέλνουμε το δικό μας μήνυμα:

Απαιτούμε, να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο – λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό.

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, έλληνες και μετανάστες,
Η Πρωτομαγιά είναι η μέρα της εργατικής τάξης όλου του κόσμου και σαν τέτοια σηματοδοτεί τον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, την ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε.
Εμπνέει τον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς ανεργία, μνημόνια, φτώχεια και εξαθλίωση.
Μια κοινωνία, που η εργατική τάξη με τους συμμάχους της θα ικανοποιεί τις ανάγκες της που σήμερα συνθλίβονται για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των λίγων, που θα κουμαντάρει για το σκοπό αυτό τον πλούτο που παράγει.

Συνάδελφοι,
Φέτος συμπληρώνονται 130 χρόνια από το ξεσηκωμό των εργατών του Σικάγο για το 8ωρο, για καλύτερα μεροκάματα και συνθήκες δουλειάς.
Σήμερα, αυτές οι διεκδικήσεις, το περιεχόμενο της πάλης απέναντι στην εγκληματική δράση της πλουτοκρατίας και των δυνάμεων που τη υπηρετούν, προβάλλουν πιο επίκαιρα από ποτέ.
Η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου οξύνει την επίθεση σε δικαιώματα και καταχτήσεις. Ετοιμάζεται να ψηφίσει νομοσχέδιο – λαιμητόμο για την Κοινωνική Ασφάλιση και επιπρόσθετα χαράτσια και φόρους για τα λαϊκά εισοδήματα.
Η μείωση των συντάξεων, των παροχών υγείας και πρόνοιας, εξασφαλίζουν στο κεφάλαιο καλύτερους όρους χρηματοδότησης από το κράτος, ανοίγουν δρόμους κερδοφορίας σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της ασφάλισης, της υγείας και πρόνοιας.
Αυτά τα μέτρα δεν είναι τα τελευταία. Ανοίγουν το νέο κύκλο της επίθεσης, που είναι διαρκής. Οι ιδιωτικοποιήσεις, το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας, το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς, είναι οι επόμενοι σχεδιασμοί.
Συνάδελφοι,
Έχουμε φορτωθεί στις πλάτες μας όλους τους αντεργατικούς σχεδιασμούς που υλοποιήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και από τη σημερινή, που κινείται στην ίδια κατεύθυνση.
Όλοι τους επικαλούνταν το «καλό μας».
Όλοι τους «έσωζαν» τις συντάξεις.
Όλοι τους είχαν και έχουν στο πλευρό τους βιομήχανους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους τραπεζίτες, την ΕΕ, το ΔΝΤ.
Όλοι τους προσποιούνται ότι παίρνουν δύσκολες αποφάσεις και μέτρα που είναι «αναγκαστικά» λόγω των συνθηκών.
Λένε ψέματα! Κρύβουν την αλήθεια.
Η αγωνία τους είναι πως θα ικανοποιηθούν τα συμφέροντα των λίγων. Ανεξάρτητα, από τις συνθήκες, από το αν βρισκόμαστε σε κρίση ή σε ανάκαμψη, τα μέτρα είναι προαποφασισμένα εδώ και δεκαετίες.
Η μόνη δύναμη που μπορεί να τους σταματήσει είναι η οργανωμένη πάλη και η συμμαχία της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, με επίκεντρο τα κοινά τους συμφέροντα.

Ο δρόμος του αγώνα είναι η μόνη επιλογή, για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, για να διεκδικήσουμε όσα έχουμε ανάγκη.
Είναι ώρα ευθύνης.
Τιμούμε την Πρωτομαγιά, τους αγώνες της τάξης μας, τους εργάτες που έδωσαν τη ζωή τους στο καμίνι της ταξικής πάλης, συνεχίζοντας τον αγώνα.
Διδασκόμαστε από τους αγώνες της τάξης μας, που σηματοδοτούν ότι όσα καταφέραμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών συγκρούσεων. Κανένας δεν μας χαρίστηκε.
Το κεφάλαιο, ακόμα και την ώρα που με τον αγώνα μας το αναγκάσαμε να κάνει πίσω, παραμονεύει για να ξαναεπιτεθεί, να πάρει πίσω όσα καταχτήσαμε και ακόμη περισσότερα. Οι καταχτήσεις μας στα πλαίσια αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος δε διασφαλίζονται. Είναι διαρκώς υπό αμφισβήτηση.
Γι΄ αυτό, δίπλα στον αγώνα για να ανακουφιστεί η ζωή μας από την ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για κέρδη βάζουμε τον αγώνα να οικοδομήσουμε με τα δικά μας χέρια μια κοινωνία που θα περάσει τη ζωή μας σε πραγματικά ανώτερο στάδιο ευημερίας.
Η καλύτερη τιμή στους νεκρούς ήρωες της τάξης μας είναι ο αγώνας για την επιτυχία αυτού του σκοπού. Σε αυτή την κατεύθυνση, ακούραστα, αγόγγυστα, κάθε ώρα, κάθε μέρα, καταθέτουμε κόπους και θυσίες.
Αργά ή γρήγορα θα μετρήσουμε τα αποτελέσματα που έχει ανάγκη η ζωή μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ
ΩΡΑ 10:30 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΠΡΙΛΗΣ 2016

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.