Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Παναιτωλικός: Τα «μωρά» του Αγρινίου

Παναιτωλικός: Τα «μωρά» του Αγρινίου

Τα «καναρίνια» είχαν χθες στο αρχικό τους σχήμα 4 παίκτες από την ακαδημία τους, συνολικά έπαιξαν 7 προερχόμενοι από την Κ20 και οι 10 από τους 14 της Ριζούπολης ήταν κάτω των 24 ετών!

Από την αρχή της σεζόν ο Παναιτωλικός έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο, καθώς πιστεύει και στηρίζει τους νεαρούς που έχει στο ρόστερ του και πορεύεται με το μοτό «τόπο στα νιάτα». Πολλοί εκ των πρωταγωνιστών του στη σεζόν είναι πιτσιρικάδες και χθες στη Ριζούπολη γίναμε μάρτυρες ενός σπανίου, για τα ελληνικά δεδομένα, γεγονότος. Οι 9 από τους 18 της «κυανοκίτρινης» αποστολής ήταν «απόφοιτοι» των ακαδημιών της ομάδας και μάλιστα οι 4 ξεκίνησαν βασικοί, ενώ ακόμη δύο αγωνίστηκαν ως αλλαγή. Και όταν λέμε… ενδεκαδάτοι, στην προκειμένη περίπτωση δεν αποτελεί την εξαίρεση αλλά τον κανόνα, καθώς οι Μαλής, Λιάβας, Μιχάι και Τσιγγάρας αγωνίστηκαν για 18η, 18η, 17η και 14η φορά αντίστοιχα στη φετινή Super League. Πλέον λογίζονται ως… κολώνες, ενώ από τον πάγκο ήρθαν οι Παράς και Μπελεβώνης.

Αλλά το… σπάνιο της υπόθεσης δεν σταματά εδώ. Εκτός των προαναφερθέντων 6, είδαμε στο γήπεδο και 4 ξένους κάτω των 24 ετών, δηλαδή αρκετά μικρούς και είναι χαρακτηριστικό πως ο μέσος όρος ηλικίας του αρχικού σχήματος της ομάδας ήταν 24 ετών και 19 ημερών. Οχι δεν έγινε… τυπογραφικό λάθος, τόσο βγαίνει και ας δούμε αναλυτικά τα «μωρά» του Αγρινίου που έπαιξαν χθες.

Με την υποσημείωση πως οι 7 από τους 10 πιτσιρικάδες που έπαιξαν προέρχονται από την Κ20 του Παναιτωλικού (Μιχάι, Λιάβας, Τσιγγάρας, Ντουάρτε, Μαλής, Μπελεβώνης, Παρράς), plus τους Γιαννιώτη, Βασιλούδη που έμειναν στον πάγκο.

gazzetta.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.