Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Πανδημία καταλήψεων στα σχολεία για τα μέτρα για την πανδημία-έξι σήμερα στο Αγρίνιο

Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε σχολεία της χώρας και της Αιτωλοακαρνανίας ειδικότερα.

Παρά την πάροδο των ημερών δεν μειώνεται ο αριθμός των σχολικών μονάδων στις οποίες έβαλαν λουκέτο οι μαθητές .21 είναι στο Νομό ενω σε κάποια επικρατεί αναβρασμός και συνεδριάζουν σε κάποιες περιπτώσεις και τα σχολικά συμβούλια.

Μάλιστα σήμερα,  Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, τελούν υπό κατάληψη περισσότερα σχολεία στο Αγρίνιο, συγκεκριμένα τα  2ο και 6ο Γυμνάσιο Αγρινίου,   1ο και 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου καθώς 3ο και 4ο ΓΕΛ. Κατάληψη εξάλλου είναι σε εξέλιξη σε όλα σχεδόν τα γυμνάσια-λύκεια της Ναυπάκτου, στο Γυμνάσιο Καλυβίων και στα Γυμνάσια-Λύκεια Βόνιτσας και ΓΕΛ Αμφιλοχίας .

Οι μαθητές επικαλούνται ως αίτια των καταλήψεων κατά κανόνα τα μέτρα για την πανδημία και τη συνεχή χρήση μάσκας ενώ διεκδικούν μικρότερο αριθμό μαθητών ανα τμήμα και κάλυψη των κενων σε εκπαιδευτικούς χωρίς να λείπουν και επιμέρους αιτήματα.

Συνολικά αυτή τη στιγμή τελούν υπό κατάληψη περισσότερα από 700 σχολεία σε όλη τη χώρα με την κατάσταση να προβληματίζει  το υπουργείο Παιδείας.

Xαρακτηριστικά είναι τα λεγόμενα μαθητών σχολείου της Ναυπάκτου στο Nafpaktianews.gr που  καλούν τους γονείς και όλους του φορείς να σταθούν στο πλευρό τους  “Εμείς ως μαθητές δεν προτιθέμαστε να ρισκάρουμε τις ζωές μας και τις ζωές των κοντινών μας ανθρώπων,παριστάνοντας τα πιόνια στη σκακιέρα της κυβέρνησης.Το υπουργείο πολιτικήε προστασίας ανακοίνωσε ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων,άνω του 1,5 μέτρου,επιβάλλοντας πρόστιμο στους παραβάτες 150 ευρώ. Αντίθετα η κ. Κεραμέως αποφάσισε να ξεκινήσει το νέο σχολικό έτος έχοντας κατά μέσο όρο 25 μαθητές ανά σχολική αίθουσα. Απαιτούμε να βρεθεί άμεση και βιώσιμη λύση για τη διεξαγωγή του μαθήματος,όπως να ταξινομηθούν οι μαθητές στις τάξεις με τρόπο κατάλληλο έτσι ώστε να τηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας”, λένε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.