Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Πανελλαδικές 2019: Τι λένε Αγρινιώτες μαθητές για το θέμα της Έκθεσης (βίντεο)

Πανελλαδικές 2019:  Τι λένε Αγρινιώτες μαθητές για το θέμα της Έκθεσης (βίντεο)

Tη δράση των ενεργών πολιτών, ως βάση της σύγχρονης Δημοκρατίας, κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων κατά την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Συγκεκριμένα, κλήθηκαν να παρουσιάσουν τεκμηριωμένα, σε μορφή άρθρου, τις θέσεις τους για τις ενέργειες με τις οποίες ο πολίτης κάνει πράξη τη Δημοκρατία στην καθημερινότητά του, και για τις δράσεις με τις οποίες το σχολείο μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών με δημοκρατικό ήθος.

Τα θέματα βασίστηκαν στο απόσπασμα από το βιβλίο του Νορμπέρτο Μπόμπιο (Norberto Bobbio), Ιταλού πολιτικού επιστήμονα και φιλοσόφου, «Το μέλλον της Δημοκρατίας», με τίτλο: «Επίκληση των αξιών της Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με την Παναγιώτα Ντούλα, φιλόλογο, καθηγήτρια στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων, το θέμα είναι επίκαιρο και ενδιαφέρον και έχει να «πέσει» σε Πανελλαδικές Εξετάσεις πριν από το 2000. «Από πλευράς περιεχομένου, οι ασκήσεις ήταν βατές, αλλά κάπως απαιτητικές. Ωστόσο, ο καλά προετοιμασμένος μαθητής μπορούσε να απαντήσει άρτια», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπλήρωσε ότι ήταν αρκετά μεγάλο το πλήθος των ασκήσεων. Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε, πρόκειται για μία θεματική, η οποία έχει σίγουρα δουλευτεί από τους υποψηφίους.

Για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, οι Πανελλαδικές θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου, με μαθήματα Προσανατολισμού: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Όσον αφορά τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, αύριο, Σάββατο, 8 Ιουνίου, θα εξεταστούν στο μάθημα της Άλγεβρας.

Δείτε εδώ τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Το ΑGRINIOTV  μίλησε με μαθητές που εξετάστηκαν στο 3ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου. Παρακολουθήστε τις απαντήσεις τους: 

Πληροφορίες από kathimerini.gr 

Οι φωτό έξω από το 3ο Λύκειο Αγρινίου

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Anonimos

    Καλή Επιτυχία σε όλα τα παιδιά του κόσμου ΟΧΙ Στρές Όχι άγχος, οχι υπερβολικές ωρες πανω απ το βιβλίο, Υποχρεωτικά μια βολτα το σουρουπο μιας ωρας και ολα θα πανε καλά. Και το Σταυρό σας συμαντικότερο όλων. Καλή δυναμη πνευματικη και ψυχική. Και μην φοβαστε τίποτα. 👏📝👌👍👋

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.