Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Πανελλαδικές: Για καλά διαβασμένους τα Μαθηματικά και τα Αρχαία- Τι λένε μαθητές του Αγρινίου (βίντεο)

Πανελλαδικές: Για καλά διαβασμένους τα Μαθηματικά και τα Αρχαία- Τι λένε μαθητές του Αγρινίου (βίντεο)

«Ήταν τα καλύτερα των τελευταίων ετών» σχολιάζει για τα θέματα των μαθηματικών η ΟΕΦΕ – Στα Αρχαία οι μαθητές θα έπρεπε  να γνωρίζουν όλο το εύρος του σχολικού εγχειριδίου

Ως κλιμακούμενης δυσκολίας και καλά διατυπωμένα χαρακτηρίζει τα θέματα των Μαθηματικών Προσανατολισμού για τους υποψηφίους με το νέο σύστημα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων η Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδος.

Σύμφωνα με τον ΟΕΦΕ τα θέματα «απευθύνονται σε καλά διαβασμένους και προετοιμασμένους μαθητές, οι οποίοι έχουν κατανοήσει σε βάθος την ύλη και έχουν ευχέρεια στις πράξεις. Καλύπτεται ένα μεγάλο μέρος της εξεταστέας ύλης».

Για να γράψει ένας μαθητής καλά θα έπρεπε να έχει κάνει πολύ καλή προετοιμασία για παραπάνω από ένα χρόνο, καθώς απαιτούνταν γνώσεις από προηγούμενες τάξεις του Λυκείου, προσθέτει η ΟΕΦΕ σημειώνοντας ότι «οι μαθητές που είχαν προετοιμαστεί επαρκώς μπορούσαν να προσεγγίσουν και να ξεπεράσουν το 10».

«Συγχαρητήρια στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων διότι τα θέματα ίσως είναι τα καλύτερα των τελευταίων ετών» καταλήγει ο σχολιασμός της ΟΕΦΕ.

Όσον αφορά τα Αρχαία όπου το γνωστό κείμενο ήταν από την Πολιτεία του Πλάτωνα ενώ το αδίδακτο κείμενο ήταν από τους Πόρους του Ξενοφώντα, η ΟΕΦΕ εκτιμά ότι «τα θέματα είναι για κατάλληλα προετοιμασμένους μαθητές, διαβαθμισμένης δυσκολίας. Εξετάζεται η γνωστική και αντιληπτική ικανότητα των μαθητών καθώς καλούνται να γνωρίζουν όλο το εύρος του σχολικού εγχειριδίου. Ίσως να δυσκολέψει τους μέτρια προετοιμασμένους μαθητές. Επίσης, το παράλληλο κείμενο είναι στοχευμένο. Βατό χαρακτηρίζεται και το αδίδακτο κείμενο. Αναμενόμενες είναι οι ασκήσεις που αφορούν τα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα».

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα για τα Αρχαία Ελληνικά με το νέο σύστημα

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα για τα Μαθηματικά με το νέο σύστημα

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα για τα Αρχαία Ελληνικά με το παλαιό σύστημα

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα για τα Μαθηματικά με το παλαιό σύστημα για τα ημερήσια

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα για τα Μαθηματικά με το παλαιό σύστημα για τα εσπερινά

Φωτό στο 1ο Λύκειο Αγρινίου

Την Παρασκευή ακολουθεί η εξέταση στα μαθήματα της Βιολογίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και Κοινωνιολογίας (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).

Συνολικά περίπου 100.000 υποψήφιοι διεκδικούν μία από τις 77.970 θέσεις, με την πλειονότητα να εξετάζεται με το αποκαλούμενο νέο σύστημα ενώ 7.752 υποψήφιοι δήλωσαν ότι επιθυμούν να εξετασθούν με το παλαιό σύστημα.

Το «παλαιό» είναι το σύστημα με το οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια κατά το σχολικό έτος 2018-19. Με αυτό το σύστημα, οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάζονται στα Λατινικά, ενώ σε όλες τις Ομάδες Προσανατολισμού υπάρχουν μαθήματα βαρύτητας με αυξημένο συντελεστή στον υπολογισμό των μορίων.

Το νέο σύστημα είναι η εφαρμογή για πρώτη φορά για το «σύστημα Γαβρόγλου», το οποίο προβλέπει την κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας και την αντικατάσταση του μαθήματος των Λατινικών με το μάθημα της Κοινωνιολογίας.

Δείτε δηλώσεις για τα μαθηματικά υποψηφίων που εξετάστηκαν στο εξεταστικό κέντρο του 1ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου. 

Πληροφορίες από protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.