Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη στους δήμους- χωρίς αποκομιδή απορριμάτων για 24 ώρες το Αγρίνιο

Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη στους δήμους- χωρίς αποκομιδή απορριμάτων για 24 ώρες το Αγρίνιο

Με ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καλεί στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, στο πλαίσιο της κοινής απόφασης με άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου και με την στήριξη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για «αγωνιστική δράση ενάντια στις μεθοδεύσεις για περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, δεν θα πραγματοποιηθεί η αποκομιδή απορριμμάτων στον δήμο Αγρινίου, αφού οι υπάλληλοι της αντίστοιχης υπηρεσίας θα συμμετέχουν στην απεργία, αρχής γενομένης από τις 12 απόψε το βράδυ και για τις επόμενες 24 ώρες.

H Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. επίσης  κήρυξε αποχή στα ληξιαρχεία και δημοτολόγια όλων των ΟΤΑ από κάθε εργασία, που αφορά στον επανέλεγχο και ορθή καταχώριση των ληξιαρχικών πράξεων από το 1933 έως το 2013, επειδή έργο το οποίο ανατέθηκε σε ιδιωτικές εταιρείες, τα προηγούμενα χρόνια και δεν το ολοκλήρωσαν.

Οι  ανακοίνωσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα πραγματοποιήσει την ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, στο πλαίσιο της κοινής απόφασης με άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου και με την στήριξη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για αγωνιστική δράση ενάντια στις μεθοδεύσεις για περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Με πρόσχημα την «εναρμόνιση» του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ΑΝ.ΕΛ. έχει δεσμευτεί στους δανειστές για την περικοπή του επιδόματος.

Μάλιστα, στις αρχές του 2019 και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο αναμένεται η έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα καταργηθούν όλες οι προηγούμενες σχετικές διατάξεις του καθεστώτος χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Για το σκοπό αυτό άλλωστε η συγκυβέρνηση συγκρότησε Επιτροπή επανεξέτασης των δικαιούχων, αλλά και του τρόπου καταβολής του Επιδόματος, η οποία κατέληξε σε πόρισμα που παρά το αίτημα που διατυπώθηκε στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, δεν γνωστοποιείται στους εκπροσώπους των εργαζομένων. Η απάντηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μία: Κάτω τα χέρια από τα Β.Α.Ε.

Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Πόσο μάλλον, όταν οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες, παρατηρείται έλλειψη ακόμη και των στοιχειωδών μέσων όσον αφορά στην Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων, δεν παρέχονται τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό.

Όχι μόνο δεν μπορούμε να δεχθούμε περικοπές στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, αντιθέτως διεκδικούμε ένταξη περισσότερων κατηγοριών εργαζομένων στα Β.Α.Ε. Η σύγκρουση λοιπόν με τις μνημονιακές πολιτικές εξαθλίωσης των εργαζομένων και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ημέρα της 24ωρης Απεργίας, να συμμετάσχουν στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που έχει προγραμματισθεί για τις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37-Αθήνα) και να ενώσουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους των άλλων Ομοσπονδιών του Δημοσίου κατά της συνέχισης της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής, κατά της περικοπής του Επιδόματος και Ανθυγιεινής Εργασίας, διεκδικώντας ταυτόχρονα την ένταξη νέων κατηγοριών εργαζομένων που αδίκως έχουν εξαιρεθεί.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ-ΕΝΤΑΞΗ ΝΕΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΙΣ 12:00 μ.μ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος Νίκος Τράκας

Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας Γιάννης Τσούνης

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ

στα ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΑ και τα ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΑ των Ο.Τ.Α.

ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

 

Για μια ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες του τι σημαίνει εμπλοκή των ιδιωτών στη Δημόσια Διοίκηση. Το 2013 μια ένωση εταιριών εισέπραξε πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ (5.000.000,00 €) προκειμένου να φτιάξει τη ψηφιακή πλατφόρμα «Μητρώο Πολιτών» (που αφορά τα Ληξιαρχεία και τα Δημοτολόγια όλων των Δήμων). Στο έργο εμπλέκεται και η περιβόητη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Α.Ε.» (η οποία έχει αφήσει απλήρωτους εκατοντάδες συναδέλφους που είχαν εργαστεί για το Εθνικό Δημοτολόγιο).

Στις 28 Αυγούστου 2018 έρχεται το Υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιό του (αριθμ 28/2018) να διαπιστώσει ότι στο ψηφιακό σύστημα υπάρχουν λάθη και θα πρέπει οι συνάδελφοι Ληξίαρχοι σε όλη τη χώρα να επανελέγξουν και να καταχωρήσουν όλες τις ληξιαρχικές πράξεις από το 1933 έως το 2013!!! Δηλαδή την ανεπάρκεια των ιδιωτών να την πληρώσουν οι συνάδελφοι μας.

Σ΄ αυτή τη κατεύθυνση η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε να κηρύξει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΟΧΗ, για τους εργαζόμενους στα Ληξιαρχεία και Δημοτολόγια όλων των Ο.Τ.Α., από κάθε εργασία που αφορά την διόρθωση των λαθών και των κενών που άφησαν οι ιδιώτες.

Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών αντί να στέλνει διατάγματα προς τους εργαζόμενους, να αναζητήσει τις ευθύνες που έχουν οι ιδιώτες από την μη τήρηση των συμβατικών τους υποχρεώσεων.

                                  

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.