Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Γυμνάσιο Αιτωλικού

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Γυμνάσιο Αιτωλικού

Το Γυμνάσιο Αιτωλικού γιόρτασε την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού «Αθλούμαι – Χαρά-ζω το μέλλον»
spo-gymnasio-aitolikou3
Την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, το Γυμνάσιο Αιτωλικού πραγματοποίησε πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων και όχι μόνο.

Ένας από τους στόχους αυτών των δραστηριοτήτων ήταν να αντιληφθούν τα παιδιά ότι η άθληση αποτελεί πρωτίστως μία ευχάριστη δραστηριότητα και ταυτόχρονα, το μέσο για να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, υιοθετώντας έναν τρόπο ζωής που να περιλαμβάνει τη φυσική άσκηση. Έναν ιδανικό τρόπο ζωής για να συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.

Η ανακοίνωση του Γυμνασίου Αιτωλικού:

“Μας έκανε την τιμή, να είναι μαζί μας αυτή τη γιορτινή μέρα, ο Παναγιώτης Αγγελούδης τρεις φορές, Πρωταθλητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για άτομα με ειδικές ανάγκες. Η παρουσία του Παναγιώτη και η στάση ζωής του, πέρασε στους μαθητές και στις μαθήτριες το μήνυμα ότι: «Τίποτε στη ζωή δεν είναι δεδομένο και ότι το μόνο που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε τους στόχους μας είναι η θέληση». Από την πρώτη στιγμή τα παιδιά αισθάνθηκαν πολύ άνετα μαζί του, στριμώχνονταν για να παίξουν μαζί του μπάσκετ και για να τους μυήσει στο άθλημα του πινκ –πονκ.

Με την παρουσία τους, επίσης μας τίμησαν ο κ. Ρένος Χριστοδουλίδης Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτ/νίας και ο κ. Γιώργος Ταράσης προπονητής ποδοσφαίρου Κ20 του Παναιτωλικού. Ο κ. Χριστοδουλίδης επισκέφτηκε το σχολείο μας,  με την ιδιότητα του αθλητή αφού είναι κάτοχος Παγκοσμίου Ρεκόρ Γκίνες στο άθλημα Ανταλλαγής Κεφαλιών μεταξύ δύο ατόμων χωρίς η μπάλα να πέσει κάτω.  Μαζί με τον κ. Ταράση μας παρουσίασαν το άθλημα, καταφέρνοντας να ανταλλάξουν μεταξύ τους τόσες πολλές κεφαλιές που κάποια στιγμή εγκαταλέιψαμε το μέτρημα.. Το άθλημα εντυπωσίασε τα παιδιά, χάρηκαν, γέλασαν και γέμισαν από συναισθήματα.

Όλοι τους μας έδειξαν πόσο όμορφο είναι να βάζουμε στόχους στη ζωή μας αλλά και πόσο όμορφη είναι προσπάθεια και το ταξίδι, για να τους εκπληρώσουμε.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων αισθάνεται την ανάγκη να τους ευχαριστήσει δημόσια για την παρουσία τους στο σχολείο και την πολύπλευρη προσφορά τους.

Το πρόγραμμά μας συνεχίστηκε με αθλητές και αθλήτριες του σχολείου μας  που παρουσίασαν στους συμμαθητές τους τις εμπειρίες τους από την συμμετοχή τους σε Πανευρωπαϊκούς αγώνες Ζίου-Ζίτσου.

Το πρόγραμμα επίσης περιελάμβανε τουρνουά μπάσκετ και βόλεϊ, αθλοπαιδιές, μοντέρνο και παραδοσιακό χορό, προβολή ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ  σχετικές με τον αθλητισμό. Κι όλα αυτά γιατί; Γιατί το σώμα θεραπεύεται με την άσκηση, το μυαλό θεραπεύεται με το γέλιο και το πνεύμα με τη χαρά.

spo-gymnasio-aitolikou1

spo-gymnasio-aitolikou2

spo-gymnasio-aitolikou4

spo-gymnasio-aitolikou5

spo-gymnasio-aitolikou6

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.