Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Πανελλήνια Πρωταθλήματα Πυγμαχίας Νέων/Νεανίδων & Ανδρών/Γυναικών Under 22 πρώτη φορά στο Αγρίνιο

Πανελλήνια Πρωταθλήματα Πυγμαχίας Νέων/Νεανίδων & Ανδρών/Γυναικών Under 22 πρώτη φορά στο Αγρίνιο

Ο Πυγμαχικός Σύλλογος Αγρινίου και η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Αγρινίου και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, διοργανώνουν από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου, για πρώτη φορά στο Αγρίνιο, τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Πυγμαχίας:

– Νέων / Νεανίδων
– Ανδρών / Γυναικών under 22

Σκοπός των διοργανωτών:
Η ανάδειξη του Ολυμπιακού αθλήματος της πυγμαχίας στην Αιτωλοακαρνανία και στο Αγρίνιο, καλλιεργώντας έτσι την Ολυμπιακή Ιδέα, τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα.

200 αθλητές από όλη την Ελλάδα με τη συνοδεία των σωματείων τους, για τέσσερις ημέρες Θα ξεναγηθούν στην πόλη, θα απολαύσουν την διαμονή, το φαγητό και την φιλοξενία.

“Ας προβάλλουμε σε όλους την ποιότητα που μας διακρίνει.

Με την ενίσχυση και την υποστήριξη σας, θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε με επιτυχία αυτή το τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός, θα αναδείξουμε το Αγρίνιο, ενώ παράλληλα θα προωθήσουμε το μήνυμα πως ο αθλητισμός είναι συνυφασμένος με την υγεία, τη ζωή και το ευ ζην.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων” αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση του Πυγμαχικού Συλλόγου Αγρινίου.

Η Γλυκιά Επιστήμη

Η πυγμαχία ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα αθλήματα των αρχαίων Ελλήνων, που πρώτοι απ’ ό,τι φαίνεται την καθιέρωσαν και που διεξαγόταν σε κάθε Ολυμπιακό αγώνα.

The Sweet Science:

Η «γλυκιά επιστήμη» όπως αποκαλείται περιλαμβάνει κινήσεις με το σώμα, τα πόδια, το κεφάλι και χτυπήματα. Είναι επίσης ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος αυτοάμυνας.

Η πυγμαχία είναι ο βασιλιάς των μαχητικών σπορ για εκατοντάδες χρόνια και έχει αναδείξει αθλητές-σύμβολα όπως ο Μοχάμεντ Άλι, ο Μάικ Τάισον και στην πιο σύγχρονη ιστορία, Floyd Mayweather, Manny Pacquiao και Vasyl Lomachenko.

Μία απλή προπόνηση πυγμαχίας μπορεί να κάψει και 1000 θερμίδες. Είναι ένας έξυπνος συνδυασμός αερόβιας και αναερόβιας άσκησης. Δουλεύουν όλες οι μυϊκές ομάδες, αυξάνει τις αντοχές του σώματος, της καρδιάς και των πνευμόνων. Επίσης είναι ένας πολύ γρήγορος τρόπος να χάσεις κιλά!

Πολύς κόσμος φοβάται την πυγμαχία λόγω των χτυπημάτων που γίνονται, τα οποία είναι πραγματικά δυνατά. Κάπου εδώ όμως υπάρχει μία λεπτομέρεια: Το γεγονός ότι κάποιος ξεκινάει πυγμαχία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να μπει και στο ρινγκ! Μπορεί απλώς να ακολουθεί το – ιδιαίτερα απαιτητικό – πρόγραμμα προπόνησης της πυγμαχίας και να συνεχίσει να βελτιώνεται μέσα από αυτό, χωρίς να μπει ποτέ στον ρινγκ. Αυτό θα το κάνει μόνο ΑΝ ο ίδιος το επιθυμεί. και κανένας δεν θα τον υποχρεώσει να το κάνει.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Πυγμαχίας Αγρινίου Α.Π.Σ. ιδρύθηκε το 2018 και υπάρχουν ήδη συμμετοχές σε:

Πανελλήνια πρωταθλήματα.
Sparring meetings.
Συμμετοχές σε Πανευρωπαικές διοργανώσεις.

Προπονητής: Ευαγγελίου Δημήτριος
Επίσημα αναγνωρισμένος προπονητής από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και πρώην μέλος της Εθνικής Ομάδας.
Υπεύθυνος Διοργάνωσης & Δημοσίων Σχέσεων: Ναστούλης Κων/νος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.