Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Πανελλήνια θυμηδία για τις αναρρωτικές στο νοσοκομείο Αγρινίου-Τι λέει ο πρόεδρoς των γιατρών (βίντεο)

Πανελλήνια θυμηδία για τις αναρρωτικές στο νοσοκομείο Αγρινίου-Τι λέει ο πρόεδρoς των γιατρών (βίντεο)

«Υγειονομικοί να μην αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα του εμβολιασμού με ξεπερνάει», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κώστας Μπακόπουλος

Πανελλήνια θυμηδία έχει προκαλέσει η υπόθεση των αναρρωτικών  που αιφνιδίως έλαβαν δεκάδες εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου λίγο πριν τη λήξη της διορίας του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για ανεμβολίαστους οι οποίοι έτσι απέφυγαν προσωρινά τουλάχιστον την αναστολή εργασίας που επιβλήθηκε σε άλλους συναδέλφους.

Το θέμα απασχολεί τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές με την αρνητική εικόνα για το Νοσοκομείο Αγρινίου να συντηρείται. Ουδείς θα αρνηθεί πως προκύπτουν περιπτώσεις δικαιολογημένων αναρρωτικών αδειών αλλά η μαζική αυτή τάση προκαλεί ερωτήματα που τίθενται μάλιστα πρωτίστως από τους συναδέλφους τους υγειονομικούς.

Στο νοσοκομείο Αγρινίου 39 εργαζόμενοι από τους 76 που παραμένουν ανεμβολίαστοι δήλωσαν αναρρωτική άδεια ενώ των υπολοίπων 37 η αναστολή εργασίας ήδη υπογράφηκε.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώσε ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Μπακόπουλος που μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA .«Οι 37 όντως θα βγουν σε αναστολή,οι υπόλοιποι 39 έχουν πάρει αναρρωτική άδεια. Πιθανώς κάποιοι έχουν όντως ανάγκη. Όμως κάποιοι χρησιμοποίησαν αυτό το τέχνασμα κι έτσι δεν μπορεί να τους δοθεί η εντολή της αναστολής. Κάποιοι πήραν 10-15 ημέρες άδεια, μέχρι ένα μήνα », ανέφερε.  Διευκρίνισε παράλληλα πως «από τους 39 οι δύο είναι θετικοί στον κορωνοϊό».

«Η διαχείριση αυτού του θέματος δεν έγινε σωστά. Θα έπρεπε να γίνει διαφορετική διαχείριση. Δεν νομιμοποιεί ωστόσο τέτοιες διαδικασίες. Να κρυβόμαστε πίσω από αναρρωτικές. Έχουμε δεχθεί παράπονα απέναντι στους συναδέλφους», πρόσθεσε σχολιάζοντας την απόφαση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τις αναστολές εργασίας.

«Υγειονομικοί να μην αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα του εμβολιασμού με ξεπερνάει, δεν μπορώ να το εξηγήσω», υπογράμμισε κλείνοντας.

Παράλληλα σε άλλες δηλώσεις του ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αιτωλοακαρνανίας υπογραμμίζει τις ελλείψεις του Νοσοκομείου και το γεγονός πως τείνει εκ νέου να μεταβληθεί σε «νοσοκομείο μιας νόσου» μετά και την νέα αναστολή των τακτικών χειρουργείων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

8 Σχόλια

 1. Εθελοντής

  Καλά τα λες γιατρέ. Καλέστε τους (ασθενούντες) να περάσουν από υγειονομική επιτροπή, δες τε ποιοι και πόσοι συνάδελφοί σας τους έχουν εξετάσει και πόσοι πράγματι χρήζουν αναρρωτικής!!!!!!!!!!

 2. ΤΣ

  Αυτή είναι η νοοτροπία εδώ στην περιοχή μας. Δεν κάνουν το εμβόλιο αλλά και δεν αγωνίζονται για την θέση τους και με χωριάτικο κουτοπόνηρο τρόπο κρύβονται πίσω από τις αναρρωτικές.

 3. Anarchy

  Ο Μπακόπουλος ως αριστερος συμφωνεί με τις απολύσεις;

 4. Λουκία

  Καλά τα λέει αλλά ποιος τον ακούει. Μπράβο πάντως

 5. Νίκος Παλια-ντζής

  Οι γνωστές ανέξοδες «επαναστατικές» μαγκιές, από τους διορισμένους του ΠΑΣΟΚ (λέγε με ΣΥΡΙΖΑ) αφισοκολλητές της δημόσιας υγείας. Αυτούς που επειδή φίλησαν κατουρημένες ποδιές για να «τρυπώσουν» αντιλαμβάνονται την εργασία στο δημόσιο ως λαχείο και την οργανική θέση που καταλαμβάνουν ως περιουσιακό τους στοιχείο. Αφιερωμένο σε όλους αυτούς που δυσφορούσαν στην αρνητική κριτική σχετικά για την 100% θνησιμότητα της ΜΕΘ του Covid. Γιατί τελικά σε αυτή τη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο!

 6. Ανωνυμος

  Τι σχέση έχει ρε όρκ η αριστερά η η δεξιά με την προστασία του κόσμου μέσω του εμβολιασμού .Αλλά θε έπρεπε να είσαι σε κάνα σταλινικό καθεστώς και να αρνιοσουνα να εμβολιαστείς να δούμε από ποιο Γκουλάγκ θα έλεες τις θεωρίες σου?

 7. Vaso

  Η απόφαση του κράτος και του υπουργείου Υγείας ήταν ότι δεν θα δεχόντανε άδειες κανονικές ή αναρρωτικές, αλλά όποιος έχει δόντι ψηλά κάνει ότι θέλει γι΄αυτό αυτή η περιοχή θα είναι πάντοτε 50 χρόνια πίσω από την υπόλοιποι Ελλάδα. Το ρουσφέτι πάει σύννεφο στο νοσοκομείο του Αγρινίου. Αλήθεια κ. Μπακόπουλε για τους γιατρούς ενός συγκεκριμένου τμήματος που είναι εμβολιασμένοι και θετικοί στο κορωνοϊό γιατί δεν λέτε τίποτα??? Μούγκα εκει μονο για τους ανεμβολίαστους μιλάμε?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.